Hlavní obsah

Statistika hrůzy. Siniaková po zoufalém výkonu na US Open dál padá do propasti

Praha

Čistě papírově vstupovala Kateřina Siniaková do zápasu prvního kola US Open proti estonské veteránce Kaie Kanepiové v roli favoritky. České tenistce patří v žebříčku 57. místo, její pětatřicetiletá, s kariérou se pomalu loučící soupeřka je na 100. pozici. Za jednu hodinu a deset minut však odcházela hradecká rodačka z kurtu s výpraskem 1:6, 2:6. Překvapení? Ne, pro fedcupovou hrdinku z roku 2018 jen smutná realita jejích současných výkonů.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Kateřina Siniaková zažívá velké tenisové trápení.

Článek

Zdá se to jako dávná minulost, kdy Kateřina Siniaková držela 31. místo světa, hlavním dílem pomohla v listopadu roku 2018 českému týmu k dalšímu fedcupovému titulu a směle střádala plány na to, že jednou třeba zaútočí i na místo světové singlové jedničky. Ve čtyřhře už totiž tuhle metu spolu s dvěma grandslamovými tituly po boku Barbory Krejčíkové získala.

Od té doby se však kariéra tenistky s ruskými kořeny prudce zlomila. Sezonu 2019 prakticky protrpěla v sérii nezdarů, v letošním roce pro změnu stihla prohrát i s třináctiletou Brendou Fruhvirtovou či juniorkou Darjou Viďmanovou.

Kdo čekal, že se na US Open situace změní v duelu s estonskou ranařkou Kanepiovou, musel být hodně zklamán. V prvním setu si Siniaková ani jednou neudržela podání a za 27 minut ho odevzdala v poměru 1:6. A ve druhém to nebylo o moc lepší. Česká tenistka v něm vyhořela 2:6, za celý zápas si jedinkrát udržela servis, šestkrát o něj přišla.

Foto: Frank Franklin II, ČTK/AP

Kateřina Siniaková neměla proti Kaie Kanepiové šanci.

A krátký pohled do statistik ukazuje Siniakové i další krutou pravdu. V zápase vyhrála pouhých 33% míčů po svém prvním podání, zapsala si tři vítězné míče proti šestadvaceti Kanepiové. Na síti dvojnásobná grandslamová vítězka ve čtyřhře uspěla jedinkrát v devíti případech. V gamech, kdy byla na servisu, získala 15 fittýnů z 45. Nedala žádné eso, její soupeřka pět.

Kateřině Siniakové je 24 let, stále má dost času vrátit se na cestu, která slibovala, že ji dovede mezi minimálně širší světovou elitu. Její tenisové trápení však trvá již téměř dva roky. Dokáže se ještě vrátit do formy, ve které dokázala trápit i ty největší světové hvězdy?

Reklama

Související témata: