Hlavní obsah

San Marino - Česko 0:6Povinnost splněna! Lvíčata si v San Marinu otevřela střelnici

Serravalle/Praha
Aktualizováno

Postup na ME 2021 se českým fotbalistům do jednadvaceti let zase o krok přiblížil. Po kanonádě bezpečně odvezli ze San Marina „povinné“ tři body a výhrou 6:0 se zároveň příjemně naladili na pondělní klíčový duel s Chorvatskem.

Foto: Sport.cz

Trenér české jednadvacítky Karel Krejčí

Článek

„I papírově slabší tým umí být nepříjemný, dokud cítí naději na dobrý výsledek," varoval před utkáním trenér Karel Krejčí. Jenže Lvíčata v Serravalle nepřipustila sebemenší komplikace. Úspěšný debut prožili slávistický stoper Zima a v záloze pak 17letý sparťanský talent Karabec. Na hrotu dostal místo Šašinky přednost Drchal, a právě on zařídil po necelé půlhodině uklidňující dvougólový trhák.

Po sérii nevyužitých šancí se v 19. minutě otočil ve vápně a lehce tečovanou ranou k tyči otevřel skóre. Šikovný útočník, jehož v létě zapůjčila Sparta do Mladé Boleslavi, byl před prázdnými tribunami při střelecké chuti. Hned vzápětí si naskočil na Sadílkův rohový kop a hlavou poslal balon do sítě podruhé.

Čeští mladíci dominovali, vytvářeli si řadu příležitostí a na hřišti sršeli elánem. Domácí zahrozili za celý zápas pouze jednou, když krátce po změně stran Mularoniho po rychlé akci vychytal Trmal.

Lídr skupiny si v koncovce počínal mnohem důrazněji. De Angelis nezkrotil ránu Janoška a pohotový Ladislav Krejčí dorazil míč za jeho záda. Vytáhlý sparťan se pak trefil i hlavou po rohovém kopu a bůra zasadil outsiderovi po Sadílkově centru další přesnou hlavičkou Holík. Půltucet završil v závěru střídající Šulc, Lvíčata tak stejně jako v listopadu v Chomutově nasázela San Marinu šest branek a po hladkém triumfu bez potíží uhájila neporazitelnost ve skupině, kde si upevnila první místo.

Češi vedou tabulku o čtyři body před Řeckem, které má ale dva zápasy k dobru.

Utkání kvalifikace ME 2021 fotbalistů do 21 let v Serravalle - 4. skupina:
San Marino - Česko 0:6 (0:2)
Branky: 19. a 27. Drchal, 64. a 76. Ladislav Krejčí, 77. Holík, 84. Šulc. Rozhodčí: Kurgheli - Chomčenko, Kosovec (všichni Běl.). ŽK: Conti, Ceccaroli, Pancotti (všichni San Marino).
San Marino: De Angelis (73. Paolini) - Conti (73. Francoisi), Cevoli (60. Quaranta), Moretti, Tosi (54. Contadini) - Tomassini, Ceccaroli (55. Nanni), Dolcini, Mularoni, Raschi - Pancotti. Trenér: Constatini.
Česko: Trmal - Holík, Zima, Ladislav Krejčí, Sadílek - Bucha (74. Šulc), Janošek, Karabec (65. Beran), Havelka (81. Havelka), Žitný (74. Vaníček) - Drchal (64. Lingr). Trenér: Karel Krejčí.
Tabulka:
1.Česko642017:214
2.Řecko43108:110
3.Skotsko52214:28
4.Chorvatsko420212:56
5.Litva51134:64
6.San Marino60060:290

Reklama

Související témata: