Hlavní obsah

Pastrňák s Kašem nebyli na play off připraveni. Neměli takovou kondici, překvapil kouč Bruins

Toronto/Praha

Nepropadl, o čemž svědčí, že si v play off NHL udržel průměr bodu na zápas, když v deseti duelech vstřelil tři góly a přidal sedm asistencí. Přesto hokejový Boston nejspíš čekal, že David Pastrňák bude v „bublině“ v Torontu na ledě ještě výraznější. Jenže čtyřiadvacetiletý český útočník, který se spolu s Alexandrem Ovečkinem stal nejlepším střelcem základní části soutěže, odehrál celou vyřazovací část se zraněním v dolní části těla, což jeho výkony ovlivnilo.

Foto: John E. Sokolowski, Reuters

Obránce Tampy Bay Zach Bogosian naráží na mantinel útočníka Bostonu Davida Pastrňáka.

Článek

„Sami jste mohli vidět, že neměl tu svoji top rychlost," prohlásil hlavní kouč Bruins Bruce Cassidy dva dny poté, co jeho mužstvo prohrálo sérii 2. kola play off Východní konference s Tampou Bay 1:4 na zápasy.

Pastrňák strávil většinu dlouhé pauzy způsobené koronavirovou pandemií v České republice, po návratu do zámoří musel před startem vyřazovací části téměř na měsíc do karantény. Ve všech třech zápasech skupiny o nasazení následně vyšel bodově naprázdno.

Foto: Nathan Denette, ČTK/AP

David Pastrňák se v sérii proti Carolině snaží překonat gólmana Petra Mrázka.

V prvním kole play off proti Carolině pak kvůli zranění v dolní části těla musel vynechat druhé, třetí a čtvrté utkání série. Pak se sice na led vrátil a odehrál všechny bývající duely, zcela fit ale podle Cassidyho nebyl.

„Samozřejmě nám chyběl. On i Ondřej Kaše," připomněl Cassidy dalšího čtyřiadvacetiletého českého forvarda, který byl stejně jako Pastrňák před play off umístěn do karantény

„Jejich kondice nebyla na takové úrovni, na jaké by bylo třeba, aby ustáli náročnost play off. Byla to ale i souhra okolností. Obvykle máte celý rok na to, abyste si kondici budovali, když vám něco uteče na začátku. Letos jsme ale takový luxus zkrátka neměli," posteskl si Cassidy.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NHL

Calgary - San Jose 5:1

Premiérový gól v NHL a navrch bitka. Český útočník zažil v zámoří velký večer
NačítámNačíst další články