Hlavní obsah

Jonesová - Lisická 6:4, 5:7, 6:4Bývalá finalistka Wimbledonu vypadla v Praze v osmifinále, Rosol dostal kanára

Bývalá wimbledonská finalistka Sabine Lisická se rozloučila s antukovým turnajem v Praze, jenž je náhradou za zrušenou kvalifikaci US Open, porážkou v osmifinále. Německá tenistka, která kvůli dlouhé pauze zaviněné zraněním a mononukleózou nefiguruje ve světovém žebříčku, dnes podlehla po boji 4:6, 7:5, 4:6 Britce Francesce Jonesové. Zdeněk Kolář odvrátil v 2. kole challengeru v Ostravě mečbol Dmitriji Popkovi z Kazachstánu a po vítězství 5:7, 6:4, 7:5 postoupil do čtvrtfinále. V něm se mohl střetnout se zkušeným krajanem Lukášem Rosolem, jenž však utrpěl debakl s Němcem Oscarem Ottem.

Foto: Sport.cz

Sabine Lisická v Praze dohrála.

Článek

Turnaj TK Sparta Prague Open je sice zařazen do nižší kategorie WTA 125k, má ale nadstandardní dotaci tři miliony dolarů. Ve středu v Praze vypadla ve 3. kole poslední Češka Miriam Kolodziejová.

Třiadvacetiletý Kolář se ocitl v kritické situaci v závěru rozhodujícího třetího setu. Po ztraceném servisu prohrával 3:5 a následně při podání soupeře čelil mečbolu. Aktivní hrou ho ale 225. tenista žebříčku odvrátil a otočil i celou koncovku. O postup bojoval přes tři hodiny.

Pouze 54 minut dnes naopak strávil na kurtu pětatřicetiletý Rosol, jehož Otte porazil 6:2, 6:0.

Ostrava Open 2020 by Moneta, challenger okruhu ATP (antuka, dotace 132 280 eur):
Dvouhra - 2. kolo:
Kolář (ČR) - Popko (Kaz.) 5:7, 6:4, 7:5
Otte (Něm.) - Rosol (ČR) 6:2, 6:0.

Reklama

Související témata: