Hlavní obsah

Česko - Slovensko 13:1Florbalistky rozstřílely Slovensko

Praha

České florbalistky vyhrály na úvod sezony v přípravném utkání v Praze nad Slovenskem 13:1. Po dvou gólech týmu švýcarského trenéra Saschy Rhynera vstřelily debutující Karolína Suchá i Tereza Hanzlíková s Michaelou Mlejnkovou. Druhý duel se Slovenskem sehrají Češky v sobotu od 19:30.

Foto: Martin Flousek/Český florbal

Radost českých florbalistek. Ilustrační foto.

Článek

Do vedení se dostaly Slovenky, na jejichž lavičce působí český kouč Michal Jedlička. Nikolu Příleskou překonala Lenka Cupráková. Na druhé straně Tea Mažaryová držela čistý štít do 17. minuty, kdy vyrovnala Natálie Martináková. Do první pauzy se prosadily ještě Suchá a Tereza Hanzlíková a upravily na 3:1.

Druhé dějství favorizovaný domácí tým vyhrál 5:0 po dvou gólech Mlejnkové a jednom Suché, kapitánky Elišky Krupnové a Kamily Paloncyové. I v závěrečném dějství skórovaly Češky pětkrát. Mezi střelkyně se při svém prvním reprezentačním startu zapsaly také Marie Havlíčková a Lucie Řezáčová, trefily se opět Hanzlíková i Hana Koníčková s Vendulou Beránkovou.

Přípravný zápas florbalistek v Praze:
ČR - Slovensko 13:1 (3:1, 5:0, 5:0)
Branky a nahrávky: 17. Martináková (Havlíčková), 18. Suchá (Hanzlíková), 20. Hanzlíková, 23. Mlejnková (Řezáčová), 30. Suchá (Řezáčová), 32. Krupnová (Ratajová), 34. Mlejnková (Kotzurová), 35. Paloncyová (Martináková), 51. Havlíčková (Řepková), 52. Hanzlíková (Koníčková), 55. Řezáčová (Kotzurová), 55. Koníčková, 57. Beránková (Jiráková) - 2. Cupráková (Robová). Rozhodčí: Cibík, Michal (oba SR). Vyloučení: 1:1. Využití: 1:0 Diváci: 271.

Reklama

Související témata: