Hlavní obsah

Česko - Slovensko 6:1Florbalisté vyhráli i díky Benešově hattricku nad Slovenskem

Čeští florbalisté porazili v úvodním testu nové sezony v Praze Slovensko 6:1. Hattrickem zazářil útočník Marek Beneš, dvakrát skóroval Tom Ondrušek. Odveta se Slováky, které vede český trenér Radomír Mrázek, čeká svěřence finského kouče Petriho Kettunena v sobotu od 16:30.

Foto: Martin Flousek/Český florbal

Ilustrační foto.

Článek

Bezbrankový stav drželi Slováci do 15. minuty, kdy po ideální přihrávce Ondřeje Němečka zamířil do odkryté branky Beneš. Po 22 sekundách druhé třetiny využil přesilovou hru Josef Rýpar a ve 23. minutě se trefil Tom Ondrušek, který načal druhou padesátku gólů v národním týmu.

Ve 48. minutě se prosadil blafákem do forhendu Beneš, za 65 sekund se zapsal mezi střelce opět Ondrušek a v 55. minutě po přihrávce Filipa Langra dovršil hattrick Beneš. Pouhých šest vteřin před koncem sebral Lukáši Bauerovi čisté konto Martin Grlický.

"Kluci mi to vždy skvěle připravili a já jsem slíznul smetanu, takže se mi alespoň něco povedlo. Je to jinak trochu paradoxní, protože jsem podle mě dnes v reprezentaci předvedl jeden z nejhorších výkonů," řekl Beneš, který byl rád za první zápas národního týmu od přelomu ledna a února, kdy se hrála kvalifikace mistrovství světa v lotyšské Liepaje.

"Je to určitě příjemné, že jsme jedna z mála zemí, která může hrát. Ačkoliv formát turnaje měl být jiný, tak je dobře, že můžeme hrát. Uvidíme, jak bude sezona dále vypadat," řekl Beneš ke dvěma duelům se Slováky místo turnaje, na kterém se měli představit i Finové a Švýcaři.

"Pokud mám najít pozitivum tohoto zápasu, tak ačkoliv jsme na začátku nevstřelili tolik branek a byli nervózní, neustoupili jsme v obraně a postupně si ten náskok vypracovali," uvedl útočník švédského Pixba Wallenstam.

"Myslím si, že musíme mít méně ztrát. Viděli jsme, že do naší obrany Slováci nic moc nevymyslí a šanci mají pouze tehdy, pokud jim ji sami nabídneme," dodal Beneš před sobotní odvetou.

Přípravný zápas florbalistů v Praze:
ČR - Slovensko 6:1 (1:0, 2:0, 3:1)
Branky a nahrávky: 15. Marek Beneš (Němeček), 21. Rýpar (Langer), 23. Ondrušek (Dóža), 48. Marek Beneš (Vítovec), 49. Ondrušek (Dóža), 55. Marek Beneš (Langer) - 60. Grlický (L. Ujhelyi). Rozhodčí: Gavlas - Mikula (oba ČR). Vyloučení: 2:1. Využití: 1:0. Diváci: 348.

Reklama

Související témata: