Hlavní obsah

Ramos pomohl Španělsku dvěma góly k jasné výhře nad Ukrajinou, slaví i Rusko

Aktualizováno

Španělští fotbalisté si v Lize národů na svém hřišti poradili 4:0 s Ukrajinou a posunuli se do čela skupiny A4. Dva góly vstřelil kapitán Sergio Ramos. Německo znovu remizovalo, tentokrát 1:1 ve Švýcarsku.

Foto: Bernat Armangue, ČTK/AP

Španělští fotbalisté se radují z branky proti Ukrajině

Článek

Španělé rozhodli o zisku tří bodů už v prvním poločase. Ramos otevřel skóre ve třetí minutě z pokutového kopu nařízeného za faul na Ansu Fatiho a druhý gól přidal po půlhodině hry hlavou. Stoper Realu Madrid potvrdil střeleckou formu z klubu, "Bílému baletu" pomohl po koronavirové pauze k zisku titulu šesti zásahy.

V 32. minutě přidal třetí gól technickým obstřelem o tyč Fati. Křídelní hráč Barcelony se stal ve věku 17 let a 311 dní nejmladším střelcem v historii španělského národního týmu. Ve druhé půli výsledek pojistil střídající Ferran Torres.

Foto: Bernadett Szabo, Reuters

Ruští fotbalisté se radují z branky proti Maďarsku

Německo jen remizovalo, Rusko přestřílelo Maďarsko

Německo poslal do vedení ve 14. minutě přízemní střelou z hranice vápna Ilkay Gündogan, jeho tým ale stejně jako ve čtvrtečním utkání se Španělskem náskok neudržel. V 58. minutě překonal gólmana Bernda Lena, který se v brance národního týmu představil po téměř tříleté pauze, po Embolově přihrávce Silvan Widmer.

Rusko zvítězilo 3:2 v Maďarsku a ve skupině B3 zůstává i po druhém kole stoprocentní. V Budapešti vedlo už o tři branky, domácí ale po změně stran zápas ještě zdramatizovali. Vítězným gólem tak byla trefa Mária Fernandese z 46. minuty.

Rusové vyhráli v Maďarsku potřetí v řadě a navázali na čtvrteční vítězství nad Srbskem. Na svého dnešního soupeře mají tříbodový náskok. První body získaly ve skupině B3 po vzájemné bezbrankové remíze Srbsko a Turecko.

Slaví i Wales

Šest bodů má i Wales, který doma porazil 1:0 Bulharsko. Jediný přesný zásah utkání zaznamenal ve čtvrté minutě nastavení hlavou střídající Nico Williams.

Devatenáctiletý obránce Liverpoolu dal ve svém druhém zápase premiérový gól v reprezentačním dresu. Velšané mají v čele skupiny tříbodový náskok na Finsko, které vyhrálo gólem Fredrika Jensena 1:0 v Irsku.

Fotbalová Liga národů:
Skupina A4:
Španělsko - Ukrajina 4:0 (3:0)
Branky: 3. a 29. Ramos, 32. Fati, 84. F. Torres.
Švýcarsko - Německo 1:1 (0:1)
Branky: 58. Widmer - 14. Gündogan
Skupina B4:
Wales - Bulharsko 1:0 (0:0)
Branka: 90.+4 N. Williams.
Irsko - Finsko 0:1 (0:0)
Branka: 64. Jensen.
Skupina D1:
Andorra - Faerské ostrovy 0:1 (0:1)
Branka: 31. K. Olsen.
Malta - Lotyšsko 1:1 (1:1)
Branky: 15. Nwoko - 25. vlastní Guillaumier.
Skupina B3:
Maďarsko - Rusko 2:3 (0:2)
Branky: 62. Sallai, 70. Nikolics - 15. An. Mirančuk, 34. Ozdojev, 46. Fernandes.
Srbsko - Turecko 0:0
ČK: 49. Kolarov (Srb.).
Skupina C3:
Slovinsko - Moldavsko 1:0 (1:0)
Branka: 28. Bohar.
Kosovo - Řecko 1:2 (0:1)
Branky: 82. V. Berisha - 2. Limnios, 51. Siovas

Reklama