Hlavní obsah

Djokovič se po zkratu kál: Bylo to neúmyslné, omlouvám se. Je mi to líto

Tenisový svět je v pořádném šoku a stále se vzpamatovává z šíleného konce Novaka Djokoviče na grandslamovém US Open. Srbská hvězda byla z turnaje vyloučena poté, co zasáhla za stavu 6:5 v první sadě nedělního utkání tenisákem do krku rozhodčí. Slavný tenista se na sociálních sítích za svůj zkrat omluvil. „Jsem z toho všeho moc smutný. Hned jsem za rozhodčí spěchal a díky bohu se už cítila dobře. Je mi nesmírně líto, co jsem způsobil," uvedl Djokovič.

Foto: Seth Wenig, ČTK/AP

Novak Djokovič byl z US Open vyloučen

Článek

Srb byl největší hvězdou grandslamového turnaje. Míček odpálil bez úmyslu zasáhnout rozhodčí, ale stalo se. „Bylo to neúmyslné, ale to mě neomlouvá. Udělal jsem špatnou věc. Jméno rozhodčí nepíšu, respektuji její soukromí. Každopádně se omlouvám," litoval svého počinu Djokovič.

Dobře si uvědomoval, že i ve chvíli, kdy se mu nedaří, měl by ovládnout emoce. Během zmíněného duelu už poté, co nevyužil tři setboly, odpálil vztekle tenisák. Měl kliku, že nikoho nezasáhl. Podruhé už takové štěstí neměl.

„Pokud jde o diskvalifikaci, musím pracovat na tom, abych se i ve chvíli, kdy jsem zklamaný, dokázal ovládnout. Musím se ze všeho poučit. Jen to mi pomůže, abych se dál zlepšoval a vyvíjel. Nejen jako hráč, ale i jako člověk. Omlouvám se všem za mé chování," napsal slavný tenista s tím, že děkuje své rodině a týmu za podporu, stejně jako fanouškům, kteří vždy stáli na jeho straně. „Děkuji vám všem. Ještě jedno zdůrazňuji, jak je mi líto toho, co se stalo."

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 

This whole situation has left me really sad and empty. I checked on the lines person and the tournament told me that thank God she is feeling ok. I‘m extremely sorry to have caused her such stress. So unintended. So wrong. I’m not disclosing her name to respect her privacy. As for the disqualification, I need to go back within and work on my disappointment and turn this all into a lesson for my growth and evolution as a player and human being. I apologize to the @usopen tournament and everyone associated for my behavior. I’m very grateful to my team and family for being my rock support, and my fans for always being there with me. Thank you and I’m so sorry. Cela ova situacija me čini zaista tužnim i praznim. Proverio sam kako se oseća linijski sudija, i prema informacijama koje sam dobio, oseća se dobro, hvala Bogu. Njeno ime ne mogu da otkrijem zbog očuvanja njene privatnosti. Jako mi je žao što sam joj naneo takav stres. Nije bilo namerno. Bilo je pogrešno. Želim da ovo neprijatno iskustvo, diskvalifikaciju sa turnira, pretvorim u važnu životnu lekciju, kako bih nastavio da rastem i razvijam se kao čovek, ali i teniser. Izvinjavam se organizatorima US Opena. Veoma sam zahvalan svom timu i porodici što mi pružaju snažnu podršku, kao i mojim navijačima jer su uvek uz mene. Hvala vam i žao mi je. Bio je ovo težak dan za sve.

Příspěvek sdílený Novak Djokovic (@djokernole),Zář 6, 2020 v 3:58 PDT

Pravidla byla jasná, Djokovič vše sice udělal neúmyslně, ale nemohlo následovat nic jiného než vyloučení z turnaje. „Je to obrovský šok, ale zároveň správné rozhodnutí," komentoval vše bývalý britský tenista Tim Henman, jemuž se něco podobného stalo ve Wimbledonu v roce 1995.

„Tehdy jsem cítil frustraci. Zasáhl jsem dívku míčkem do ucha. Nekoukal jsem, kam tenisák odpálím," vzpomínal na incident Brit. „Když jsem viděl Djokoviče, chápal jsem, jak se cítil. Určitě na rozhodčí nemířil, jen byl frustrovaný. Ale prostě musí nést odpovědnost za to, co se stalo a co udělal. Rozhodčí měl v tu chvíli jen jedinou možnost," dodal.

Reklama

Související témata: