Hlavní obsah

Mbappé vypadl kvůli koronaviru z francouzské reprezentace

Paříž/Praha

Hvězda francouzské fotbalové reprezentace Kylian Mbappé má koronavirus. Střelec jediného gólu sobotního zápasu Ligy národů se Švédskem kvůli tomu zmešká další duel mistrů světa v soutěži v úterý proti Chorvatsku. O pozitivním testu kanonýra Paris Saint Germain informovali zástupci svazu.

Foto: Charles Platiau, Reuters

Kylian Mbappé má koronavirus.

Článek

Před zveřejněním výsledků testů se Mbappé ještě zúčastnil společného tréninku výběru trenéra Didiera Deschampse. Teprve poté byl od mužstva izolován a odjel do domácí karantény.

Mbappé je už sedmým hráčem PSG, u kterého se v posledních dnech prokázala nákaza covidem-19. Určitě teď zmešká i vstup francouzských šampionů do ligy. V karanténě už jsou mimo jiné i brazilská hvězda Neymar či Argentinci Ángel Di María a Leandro Paredes či kapitán Marquinhos.

Před nástupem na reprezentační sraz měl Mbappé negativní test. Prošel i ve středu při kontrole před duelem se Švédy. Nákaza se projevila až při odběru z dnešního rána.

Koronavirus v mužstvu hlásí i Belgie, jejíž tým musel před úterním zápasem s Islandem opustit obránce Brandon Mechele. Sedmadvacetiletý hráč Brugg do sobotního zápasu v Dánsku, který Belgičané vyhráli 2:0, nezasáhl.

Reklama

Související témata: