Hlavní obsah

Příprava na sezonu vyrcholí, jenže v zádech klubů hrozí neviditelný protivník

Praha

Velký otazník visí nad sportem na podzim letošního roku. Koronavirus ovlivňuje vše, problémy před začátkem sezony hlásí také několik hokejových klubů z druhé ligy. V těchto dnech řeší, případně řešilo nemoc covid-19 více mužstev z třetí nejvyšší soutěže.

Foto: Václav Šálek, ČTK

Ilustrační foto.

Článek

„V kabině druholigového A-týmu IHC Králové Písek je potvrzen jeden případ nákazy nemocí Covid-19. Zbytek týmu podstoupí testy a nastoupí do preventivní karantény. Klub je v kontaktu s Krajskou hygienickou stanicí. Další podrobnosti nebude klub s ohledem na soukromí hráčů a realizačního týmu zveřejňovat. O programu mužstva budeme včas informovat," informoval písecký klub v pondělí na facebooku.

První zápasy druhé ligy jsou naplánovány na příští víkend. Jestli budou všechna mužstva připravena, nelze s jistotou říct. „Z důvodu několika pozitivních výsledků testů na covid-19, provedených u hráčů v minulém týdnu, přerušuje tým přípravu na novou sezonu po dobu nařízené karantény, tj. minimálně do 11.9. 2020. Další postup a návrat k tréninkovému režimu se bude řídit dle pokynů KHS," zveřejnily Klatovy v pondělí informaci na svých webových stránkách.

Už o víkendu podobnou zprávy musely fanouškům sdělit Řisuty. Klub z důvodu nemoci covid-19 zrušil nedělní přípravný zápas se Slaným.

Nenakazit se, to je nyní hlavní, v Nové Pace proto přišli s řešením, vedení klubu omezilo přípravné zápasy. „Vzhledem k aktuální situaci ohledně koronaviru, kdy téměř každý den míří do karantény některý z hokejových týmů, jsme se uchýlili k rozhodnutí, že toto riziko minimalizujeme a letošní sezonu odehrajeme bez přípravných utkání. S týmem trénujeme každý den a na start sezony budeme připraveni," oznámil hlavní trenér Petr Hlaváč.

V Děčíně kvůli koronavoru na konci srpna pozastavili předprodej permanentek na nadcházející sezonu. Nikdo neví, co bude za pár dnů, týdnů. Před týdnem ohlásili pozitivní hráče také v Příbrami. Pozitivně bylo testováno šestnáct z třiceti osob. „Všichni z pozitivně testovaných měli, nebo mají maximálně lehký průběh, případně byli bez příznaků a nikdo nebyl hospitalizován," uvedl klub.

Dnešní zápas neodehraje Znojmo s Jihlavou. Důvod je jasný - koronavirus. Po dohodě obou klubů bylo utkání zrušeno. Znojmo se tak na ledě představí znovu v prvním ligovém kole, v sobotu 19. září na ledě Kopřivnice. "V aktuální situaci je to rozumné řešení. Vrátí se nám někteří z marodů a budeme v kompletnější sestavě. Jeden zápas navíc nic neřeší," řekl sportovní manažer Miroslav Fryčer.

Situaci museli řešit na začátku měsíce také v Hodoníně, kde zrušili přípravné zápasy. „Vedení SHK Drtiči Hodonín kvůli vysokému počtu lidí s laboratorně prokázaným onemocněním covid-19 a kvůli obavám z možné nákazy v předstihu zrušilo přípravné utkání v Táboře a místo toho se na sehrání utkání dohodlo s Boskovicemi. Termín a čas bude ještě upřesněn. Po dohodě s manažerem Uherského Ostrohu byla zrušena i plánovaná odveta s účastníkem krajské ligy jižní Moravy a Zlínska," napsal klub na svém webu.

Jaká bude situace, až se soutěž rozběhne?

Reklama

Související témata: