Hlavní obsah

Velký přestup je tady! Schick podepsal Leverkusenu

Berlín
Aktualizováno

Fotbalový útočník Patrik Schick přestoupil z AS Řím do Leverkusenu, když v bundesligovém klubu podepsal pětiletou smlouvu. Bayer za čtyřiadvacetiletého českého reprezentanta zaplatil 26,5 milionu eur (téměř 703 milionů korun), italský klub dostane i dalších deset procent z případného dalšího Schickova prodeje. "Leverkusen je vzrušující klub. Mám velkou radost, že můžu pokračovat v Německu," citoval Schicka klubový web Bayeru.

Foto: Michal Kamaryt, ČTK

Útočník Patrik Schick přestoupil do Leverkusenu.

Článek

"V zápasech v dresu Lipska jsem viděl, jak skvělý tým Bayer má. Hrají ofenzivně a agresivně, což se mi líbí a odpovídají mému pohledu na fotbal. Bayer je špičkový bundesligový klub," uvedl útočník na webu Bayeru, který si v příští sezoně zahraje základní skupinu Evropské ligy.

"V osobě Patrika Schicka jsme získali mezinárodně proslulého útočníka, který působivě a pravidelně dokazoval své střelecké schopnosti jak v Serii A, tak v bundeslize," prohlásil generální ředitel Leverkusenu Rudi Völler.

"Patrikova pronikavá síla a schopnosti v koncovce naší útočné hře prospějí. K němu se připojí i další hráči v našem týmu, kteří ho a jeho silné stránky budou moci dobře využít," dodal bývalý kanonýr..

Podobná slova zvolil i sportovní ředitel Bayeru Simon Rolfes. "Je to klasický střední útočník - technicky obratný, silný hlavou a schopný zajistit si a udržet míč. Patrik je rovněž hravý a má zvláštní čich na správnou pozici v pokutovém území. Díky němu budeme mnohem nečitelnější a hůře bránitelní," konstatoval někdejší hráč Leverkusenu.

Schick do Leverkusenu přicestoval necelý týden poté, co pro něj předčasně skončil reprezentační sraz, při kterém přišel do kontaktu s jedním ze dvou členů realizačního týmu nakažených koronavirem a musel do karantény. Kvůli tomu zmeškal zápasy Ligy národů na Slovensku a se Skotskem.

Kvůli izolaci bylo odloženo jednání o přestupu do Leverkusenu. Bývalý hráč Sparty nebo Bohemians 1905 s Bayerem podepsal smlouvu do roku 2025.

Schick do Leverkusenu míří po ročním hostování v Lipsku, za které dal v uplynulé bundesligové sezoně deset branek a byl druhým nejlepším týmovým střelcem. Klubu pomohl do semifinále Ligy mistrů, ale vedení se kvůli ekonomickým dopadům koronavirové krize rozhodlo nevyužít opci na přestup.

V Římě Schick působil od roku 2017. Nejprve hostoval ze Sampdorie Janov a poté tam za celkem 38 milionů eur přestoupil, což z něj udělalo nejdražšího hráče v historii klubu. V dresu Giallorossi se ale opora reprezentace, za niž odehrál 22 zápasů a dal devět branek, příliš neprosadila.

Reklama

Související témata: