Hlavní obsah

Dukla bez boje postoupila z druhého kola fotbalového poháru

Praha

Fotbalisté druholigové Dukly bez boje postoupili do třetího kola domácího poháru. Utkání druhého kola s jiným pražským celkem Aritmou, které se mělo odehrát příští středu, bylo totiž kontumováno v jejich prospěch poté, co se soupeř rozhodl nepodstoupit testy na koronavirus. Na sociální síti twitter o tom informoval výkonný ředitel klubu z Julisky David Šrámek.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Fotbalisté Dukly, ilustrační foto.

Článek

Druhé kolo nemusí hrát ani Hradec Králové, proti němuž v úterý 15. září nenastoupí divizní Olympie Březová. Už v srpnu z poháru z podobných důvodů odstoupila trojice jiných divizních celků z Rýmařova, Slavičína a Hranic. Učinily tak kvůli tomu, aby nemusely platit náklady na testy na koronavirus, které jsou pro amatérské týmy povinné před zápasy se soupeři ze dvou nejvyšších soutěží.

Na kontroly sice z poloviny přispívá Fotbalová asociace ČR, ale kluby je podstoupit nemusejí. Pokud tak učiní, musejí o tom informovat vedení soutěže nejpozději 48 hodin před zápasem. Utkání je poté kontumováno ve prospěch soupeře, kluby se však vyhnou finančnímu postihu.

Reklama

Související témata:
  3 : 0 Plzeň - Zlín 3 : 0 dohráno
20240424T18 : 00:00+0200
Plzeň vs. Zlín
Plzeň vs. Zlín
Plzeň
Zlín