Hlavní obsah

Když můžete porodit dítě, dokážete všechno, říkala vyčerpaná Serena po strhující bitvě

Byl to obrovský boj, ve kterém si Serena Williamsová musela sáhnout na dno sil. Svůj úkol však zvládla. Ve čtvrtfinále US Open porazila po více než dvou hodinách boje Bulharku Cvetanu Pironkovovou 4:6, 6:3, 6:2. "Cvetana hrála neuvěřitelně. Byl to obrovský boj," říkala šťastná Serena, která tak dále může snít svůj sen o 24. grandslamovém titulu.

Foto: Danielle Parhizkaran, Reuters

Serenu Williamsovou stál zápas s Cvetanou Pironkovovou hodně sil

Článek
Fotogalerie

Od Australian Open 2017 usiluje Serena Williamsová o to, aby dorovnala absolutní rekord v počtu grandslamových titulů Australanky Margaret Courtové. Čtyřikrát se od té doby dostala do finále, ani jednou neuspěla. V New Yorku je jediný duel od toho, aby dostala pátou šanci.

K té se však musela prokousávat přes překážku, která jí vzala spoustu sil. Dvaatřicetiletá Cvetana Pironkovová vracející se na kurty po mateřské pauze byla legendě více než vyrovnanou soupeřkou.

V první sadě to byla právě rodačka z Plovdivu, která byla lepší tenistkou a zaslouženě set získala 6:4. Pak svou kvalitu ukázala Williamsová. S pomocí dvaceti es a čtyřiačtyřiceti vítězných míčů mohla nakonec zvednout vítězně ruce nad hlavou.

"Je jedno, jak zápas začnete. Důležité je, jak ho zakončíte. A to se mi dnes povedlo velmi dobře," ohodnotila nepovedený vstup do duelu Serena.

Jak moc sil ji ale boj s bulharským překvapením stál, dokumentují její následující slova. "Když můžete porodit dítě, tak dokážete všechno. Dneska jsme to mohli vidět, Cvetana hrála neuvěřitelně. Byl to obrovský boj," říkala zjevně unavená Serena.

Americká legenda sehrála již svůj třetí zápas v řadě na maximální počet setů. Až do rozhodujícího setu došla utkání s krajankou Sloanou Stephensovou a ve čtvrtfinále s Řekyní Marií Sakkariovou. Že by jí však síly chyběly, toho se neobává.

Foto: Danielle Parhizkaran, Reuters

Serena Williamsová je na US Open v semifinále

"Je jedno, jestli hraju zápas na tři sety nebo na dva. Jsem připravená na další třísetová utkání, vůbec mi na tom nezáleží, jsem v pohodě," ujišťuje šampionka.

V boji o finále bude hvězdná Američanka čelit ve výborné formě hrající Viktorii Azarenkové, která ve čtvrtfinále zničila Belgičanku Elise Mertensovou 6:1, 6:0. "Miluji zápasy se Serenou. Jedno vím jistě, budu bojovat až do konce," posílá své soupeřce varování Azarenková, pro kterou byla zatím největší soupeřkou v osmifinále Karolína Muchová, která jí jako jediná vzala aspoň set.

Reklama