Hlavní obsah

Američanka odmítla divné časy, v UFC skončila. Vojenská veteránka podepsala konkurenci

Praha

Vojenská veteránka a zkušená zápasnice MMA změnila přístav. Šestatřicetiletá Liz Carmoucheová byla od roku 2013 součástí prestižní organizace UFC. V minulém roce porazila v únoru Lucii Pudilovou, poté v srpnu prohrála titulový zápas s Valentinou Ševčenkovou. O víkendu má na programu další duel, ale u konkurence, podepsala kontrakt s Bellatorem. Proč? Podle ní za to mohou divné změny v UFC.

Foto: Facebook: Liz Carmouche

Američanka Liz Carmoucheová přestoupila k Bellatoru.

Článek

„Přišli noví vlastníci a došlo k mnoha změnám, které pro mě byly opravdu divné a nedávaly smysl. Příležitost zápasit dostávali lidé, o kterých se přitom hodně lidí domnívalo, že si to nezasloužili, takže tyto věci způsobily, že bylo opravdu otázkou, kdo v organizaci zůstane," citoval Američanku server mmafighting.com.

Podle Carmoucheové se věci zhoršily po odvetě, kterou prohrála s Valentinou Ševčenkovou v Uruguayi v srpnu 2019. V roce 2010 s ní vyhrála, před rokem prohrála.

"Stále jsem žádala o souboje, říkala jsem, že jsem připravená. Například jsem slyšela: „Nebojte, něco dostanete." Nikdo mi ale nezavolal. Přitom když jsem byla zraněná, měla jsem příležitosti, to mi přišlo divný. Bylo mi řečeno, že musím bojovat, jinak se dostanu na černou listinu," nechala se slyšet Američanka, která z 20 zápasů 13 vyhrála.

V UFC skončila a bývalá vojačka podepsala konkurenci. O víkendu bude v Connecticutu bojovat s DeAnnaou Bennettovou, s o rok mladší Američankou, která zažije pod Bellatorem také premiéru, přichází z ryze ženské organizace Invicta.

Carmoucheová vyrůstala na základně v japonské Okinawě. Její otec pracoval totiž ve vzdušných silách. Ona se nakonec dostala k námořní pěchotě, kde strávila pět let.

Únor 2019: Fanoušky chápu. Reagovala Liz Carmoucheová na to, když jí v O2 areně vypískali po zápase s Lucii Pudilovou.Video: Sport.cz

„Když mi skončila smlouva s armádou, začala jsem sledovat MMA. Dva měsíce poté jsem zahájila tréninky. Vzpomínám si na první zápas, ale nepamatuji si, s kým jsem šla. V hlavě mi ale zůstalo, že vidím spoustu krve, byla jsem úplně znechucená. Myslela jsem, že jsou všichni jako barbaři. Přišlo mi směšné, že se lidé baví, když jiní trpí," řekla před lety v rozhovoru pro Sport Illustrated.

I přes tyto začátky je už v profesionálním MMA deset let.

Reklama

Související témata: