Hlavní obsah

Chroust hrdinou, Draci porazili v prvním finále baseballové extraligy Ostravu

Brněnští baseballisté vykročili za dvaadvacátým titulem v extralize. Draci porazili díky nadhazovači Radimu Chroustovi a dobrému vstupu do zápasu v prvním finále Czech Series obhájce titulu Arrows Ostrava 6:1.

Foto: baseball.cz, Petr Coufal

Radim Chroust z Draků Brno odházel celé první utkání finálové série a nejlepšímu útoku extraligy dovolil pouze tři dobré odpaly.

Článek

Chroust odházel díky 111 nadhozům všech devět směn. Ostravskému útoku povolil jen tři odpaly a jediný bod hned v první směně.

V dohrávce úvodního dějství získali Draci rozhodující náskok. Po sérii čtyř odpalů a chybě obrany soupeře doběhli pro čtyři body. Pátý přidali ve čtvrté směně a šestý v osmé. Pro šest bodů doběhlo šest různých hráčů.

„Sice se nám do zápasu podařilo dobře vstoupit, ale Draci dokázali odpovědět a vytvořili si náskok, který se nám nepodařilo stáhnout," lituje Aleš Navrátil, jeden z trenérů Arrows.

Vedle Chrousta zazářil také zadní polař Arnošt Dubový. Odpálil jako jediný hráč zápasu dva hity, ke kterým navíc přidal také osm skvělých záskoků v dlouhém poli. Draci získali letošní pátou výhru nad Arrows ze šesti odehraných zápasů a vstoupili tak lépe do finálové série, v níž útočí na 22. extraligový titul.

Druhý duel série hrané na tři výhry začne v Ostravě v sobotu v 19:00. Finále bude pokračovat o týden později, šampion bude znám nejpozději 20. září.

Finále baseballové extraligy - 1. zápas:
Draci Brno - Arrows Ostrava 6:1.

Reklama