Hlavní obsah

Budějovice - Liberec 0:2Mosquera vykouzlil parádu, v bitvě jihu proti severu kraloval Slovan

MinutaMin. Tým Hráč Akce
41. Mosquera 0 : 1
48. Rabušic 0 : 2
Záznam online reportáže

České Budějovice

Fotbalisté Českých Budějovic neurvali tři body v nové ligové sezoně ani na třetí pokus. S Libercem v rámci 3. kola prohráli 0:2 poté, co triumf zařídili krásným gólem Mosquera a hlavou Rabušic. Slovan tak navázal na cenný domácí triumf s Plzní.

Foto: ČTK

Ubong Ekpai z Českých Budějovic a Martin Koscelník z Liberce během utkání nejvyšší soutěže.

Článek

Oba týmy provedly jen drobné korekce v sestavě. Slovan místo Bahrajnce Hilála nasadil na hrot Rabušice, který se vrátil na Střelecký ostrov, kde ještě na jaře působil. Dynamo postrádalo novou posilu ze Slavie útočníka Van Burena i zraněného reprezentanta jedenadvacítky Šulce, jehož nahradil Ekpai.

Právě hbitý Nigerijec vypracoval domácím slibnou šanci už ve 4. minutě. Ve vápně sklepl míč pro Matějku, jenž křížnou ranou pálil vedle pravou tyče. Liberecký stoper Tijani nepůsobil v první půli úplně jistým dojmem, po jeho nedůrazné hlavičce se zmocnil míče těsně za šestnáctkou Brandner, jenže s jeho slabou střelou neměl Nguyen potíže.

Foto: Václav Pancer, ČTK

Jan Mikula z Liberce a Petr Javorek z Českých Budějovic.

Liberec často ztrácel balony, vázla mu kombinace a do šancí se v úvodním dějství dostával obtížně. Rabušic mířil z odraženého balonu vysoko nad břevno a Pešek z přímého kopu protáhl Drobného. Severočeši ale vytěžili z minima maximum a jejich úder fanoušky v hostujícím sektoru nadchl. Mosquera ve 41. minutě od pomezní čáry nečekaně zakroutil balon za překvapeného Drobného a Severočeši jásali.

Foto: Václav Pancer, ČTK

Lukáš Matějka z Českých Budějovic a Mohamed Tijani z Liberce.

Gól nalil hostům krev do žil a druhého zásahu se dočkali krátce po pauze. Ve 48. minutě odcentroval z pravé strany Koscelník a Rabušic hlavou nasměroval balon ke vzdálenější tyči.

Úder modrobílých vzal domácím vítr z plachet a trenéru Horejšovi nepomohlo ani střídání, když na trávník vyběhli Ledecký a Mršič. Slovan kontroloval hru a dvacet minut před koncem mohl soka dorazit Mara. Jeho tečovaná rána z trestného kopu nebezpečně prolétla nad brankou a z následného rohového kopu přestřelil hlavou Hilál.

V závěru ještě vychytal Mosqueru Drobný, přesto Liberečtí odcházeli do kabin spokojení. Dynamo po změně stran dopředu příliš nehrozilo a jeho fandové opouštěli stadion smutní.

3. kolo první fotbalové ligy:
Dynamo České Budějovice - Slovan Liberec 0:2 (0:1)
Branky: 41. Mosquera, 48. Rabušic. Rozhodčí: Marek - Batík, Leška. ŽK: Ekpai, Havelka, Novák - Pešek, Mosquera, Kačaraba. Diváci: 2314 (omezený počet).
Č. Budějovice: Drobný - Kladrubský, Havel, Králik, Novák - Ekpai (55. Mršič), Havelka (81. Jánošík), Javorek (55. Ledecký), Čavoš, Brandner - Matějka. Trenér: Horejš.
Liberec: Nguyen - Koscelník, Tijana, Kačaraba, Mikula - Hromada, Mara - Pešek (60. Matoušek), Beran (81. Chaluš), Mosquera (88. Fukala) - Rabušic (60. Hilál). Trenér: Hoftych.

Reklama

Související témata:
  Jablonec - Zlín dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Jablonec vs. Zlín
Jablonec vs. Zlín
Jablonec
Zlín
  Karviná - Bohemians dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Karviná vs. Bohemians
Karviná vs. Bohemians
Karviná
Bohemians
  Sparta - Ostrava dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Sparta vs. Ostrava
Sparta vs. Ostrava
Sparta
Ostrava
  Teplice - Č. Budějovice dnes 18 : 00
20240420T18 : 00:00+0200
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice
Č. Budějovice