Hlavní obsah

Gaultier - Kandra 3:0Squashový turnaj PSA v Praze vyhrál jeho pořadatel Gaultier

Praha

Squashový turnaj okruhu PSA v Praze skončil vítězstvím jeho pořadatele Grégoryho Gaultiera z Francie. Bývalý mistr světa a první hráč světového žebříčku porazil ve finále nejvýše nasazeného Němce Raphaela Kandru třikrát 11:5. V Česku žijící Gaultier neztratil ve čtyřech utkáních na pražském Strahově ani set, Kandra měl až do finále stejnou bilanci a jejich vzájemná bitva trvala 53 minut.

Foto: Český squash

Squashový turnaj okruhu PSA v Praze skončil vítězstvím jeho pořadatele Grégoryho Gaultiera z Francie.

Článek

Z českých hráčů se na turnaji nazvaném Expression Networks Nolan and Liam's 2020 dostal nejdále Jakub Solnický, který v sobotním semifinále nestačil na Kandru. Už ve čtvrtfinále vypadl nejlepší domácí squashista současnosti Daniel Mekbib.

Turnaj, jehož název obsahoval jména Gaultierových synů, měl dotaci 12 tisíc dolarů a byl první squashovou mezinárodní akcí po šestiměsíční koronavirové pauze. Z rozhodnutí Světové squashové federace se ho mohli zúčastnit jen hráči žijící v Česku a okolních státech.

„Je to úžasný pocit. Pracoval jsem tvrdě šest měsíců a vrátil se v dobré formě," prohlásil spokojený vítěz, který už několik let žije v Praze. „Pracoval jsem tvrdě jako nikdy předtím, abych mohl hrát squash na slušné úrovni. Celé léto jsem byl ve Francii a trénoval s mými reprezentačními spoluhráči, teď jsem zase v Praze," dodal Gaultier.

Ani v jednom utkání neztratil set. Také ve finále proti prvnímu nasazenému Němci Kandrovi měl navrch. „Snažil jsem se kontrolovat střed kurtu. Bylo ale citelné vedro, nemohl jsem hrát tak rychle, jak jsem potřeboval. Mentálně jsem ale zůstával silný neustále," popisoval Gaultier, který se cítí po zranění už v pořádku. „Je to už téměř stoprocentní. Potřeboval jsem náročná utkání, abych si otestoval nohu. Jsem spokojený." Francouzský hráč získal svůj 41. titul na okruhu PSA.

Kvality zkušeného squashisty uznal také Kandra, 29. hráč světového žebříčku. „Hrály se dlouhé výměny a v nich je Greg silný. Ukázal, že je opravdu schopný se dostat mezi dvacet nejlepších hráčů na světě. Určitě by si to zasloužil," poznamenal německý squashista, jehož nejlepší umístění na světovém žebříčku bylo 13. místo. „Rád bych se k němu v letošní sezoně opět přiblížil," doplnil.

Oba finalisté se přesouvají v příštím týdnu do Anglie, kde je čeká velký mezinárodní turnaj v Manchesteru. „Rád bych odehrál co nejvíce turnajů, které půjdou. Situace je však kvůli pandemii nejistá. Nevíme, kolik akcí se vůbec uspořádá," prohlásil Gauliter, který je v současné době na 95. místě světového žebříčku.

Čeští hráči se budou soustředit zejména na zahraniční ligové soutěže a domácí akce. „Mám nabídky z několika zahraničních lig, ale asi budu muset být v současné době více doma," prohlásil ke svým nejbližším Mekbib.

Squashový turnaj mužů Expression Networks Nolan and Liam's 2020 okruhu PSA v Praze (dotace 12 tisíc dolarů) - finále:
Gaultier (4-Fr.) - Kandra (1-Něm.) 3:0 (5, 5, 5).

Reklama

Související témata: