Hlavní obsah

Zlín - Brno 3:1Zlínští proti nováčkovi využili přesilovku

MinutaMin. Tým Hráč Akce
23. Fantiš 1 : 0
27. Štepanovský 1 : 1
49. Jiráček 2 : 1
54. Jawo 3 : 1
Záznam online reportáže

Zlín

Fotbalisté Zlína vyhráli ve 3. kole první fotbalové ligy nad nováčkem z Brna 3:1. Domácí poslal do vedení Antonín Fantiš, chvíli poté vyrovnal hostující kapitán Peter Štepanovský, ale v závěru poločasu byl po druhé žluté kartě vyloučen. Fastav toho po přestávce využil a díky gólům Petra Jiráčka s Laminem Jawem podruhé za sebou zvítězil. Naopak Zbrojovka na výhru stále čeká.

Foto: Jaroslav Svoboda, ČTK

Zleva Václav Procházka ze Zlína, Brňané Peter Štepanovský, Antonín Růsek a zlínský brankář Stanislav Dostál.

Článek

Do utkání vstoupili aktivněji domácí, které povzbudila výhra v Mladé Boleslavi v předchozím kole, a už v 5. minutě si vytvořili první střeleckou příležitost. Střela Gruzínce Čanturišviliho skončila těsně mimo a ze strany domácích to bylo na dvacet minut vše.

Brno nastoupilo bez zraněných stoperů Dreksy a Šurala, nervozitu na kopačkách při improvizovaném složení obrany ale nahrazovalo dobrým pohybem a kombinací. V 8. minutě pálil nebezpečně Přichystal, ale nad. V 19. odzbrojil zkušený Procházka Růska.

Ševci pak přece jen zvýšili aktivitu směrem dopředu a šli do vedení, když Condeho přesný centr hlavičkou umístil k tyči Fantiš. Zlín se však dlouho neradoval, po chybě obrany se před Dostálem ocitl Štepanovský a procpal míč do sítě.

Hra tak získala větší spád, Zbrojovka dostala chuť a zejména Fousek několikrát nebezpečně provětral zadní řady Zlína. Rozlet hostů ale narušil kapitán a střelec vyrovnávací branky Štepanovský, který po zbytečné druhé žluté musel ve 41. minutě pod sprchy.

Zlín začal přesilovku nastřelenou tyčkou Čanturišvilim v nastaveném čase první půle a dokonale ji využil na začátku druhé. Conde našel kolmým pasem Jiráčka a kapitán křížnou střelou skóroval.

Brno úplně vypadlo z role, Jawo nejprve zblízka minul míč v jasné pozici, ale o dvě minuty později se už radoval z gólu, když zblízka dorážel centr Procházky. Další šance k navýšení náskoku měli Dramé, Poznar a Čanturšvili, ale už je nevyužili, naopak Brno se částečně zvedlo, ale zdramatizovat duel už nedokázalo.

3. kolo první fotbalové ligy:
Fastav Zlín - Zbrojovka Brno 3:1 (1:1)
Branky: 23. Fantiš, 49. Jiráček, 54. Jawo - 27. Štepanovský. ŽK: Dramé, Buchta, Conde - Štepanovský, Hlavica, ČK: 41. Štepanovský. Rozhodčí: Pechanec - Pečenka, Bureš - Adámková (video). Diváci: 2809 (omezený počet).
Zlín: Dostál - Simerský, Buchta, Procházka - Fantiš (81. Cedidla), Conde (84. Hlinka), Jiráček, Čanturišvili - Dramé (73. Janetzký), Poznar, Jawo (73. Martínez). Trenér: Páník.
Brno: Floder - Čermák, Hlavica, Černín (70. Koudelka) - Štepanovský, Vaněk, Fousek (75. Jambor), Sedlák, Šumbera (46. Endl) - Růsek (65. Vintr), Přichystal (65. Pachlopník) . Trenér: Machálek.

Reklama

Související témata: