Hlavní obsah

Kobra je náš, nadchla plzeňské fanoušky víc zvěst o příchodu Ondráška než vydřená výhra

Na displeje mobilních telefonů upínali plzeňští fanoušci v závěru nedělního ligového duelu oči víc než na trávník, kde jejich Viktoria válčila s Mladou Boleslaví. Vítězný gól totiž dlouho nepřicházel, takže i proti hltali zvěsti ze sociálních sítí, že právě k nim míří z Ameriky Kobra. Bojovník, rváč, nesmlouvavý bijec Zdeněk Ondrášek, který celý český fotbalový národ uvedl do transu, když v kvalifikaci o EURO 2020 vstřelil v pražském Edenu Angličanům gól a porazil je.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Český útočník Zdeněk Ondrášek oslavuje vítězný gól proti Anglii.

Článek

Teď by měl být jejich. Hráčem Viktorie. Bijcem, jaký Plzni po odchodu Krmenčíka do Belgie na hrotu útoku citelně chybí. Francouzský legionář Jean-David Beauguel je úplně jiným typem útočníka. Tomáš Chorý rovněž. O Kopicovi či Ba Louaovi, kteří plzeňskou ofenzivu doplňují, nemluvě.

„Dallas už se s ním rozloučil. A na twitteru už mu i poděkoval a popřál štěstí," neslo se plzeňskými tribunami, zatímco na trávníku jásali domácí hráči nad hlavičkou stopera Hejdy znamenající sice sporný, ale nakonec přece jen uznaný gól.

„A on už se s Dallasem rozloučil také. Dojemně, jak se patří na českého kluka s velkým srdcem," zvěstovali ti pohotovější, kteří na sociálních sítích vyzvěděli víc a informace ze zámoří pro ně byly důležitější než dohady, zda Hejdova branka byla či nebyla regulérní.

„Z mé pozice nemám šanci posoudit, zda šlo či nešlo o ofsajd. Byl tady VAR a ten rozhodl, že gól platí, a já jsem šťastný, že padl," krčil rameny kouč Viktorie Adrian Guľa. Netajil přitom, že i na jeho vkus směřovalo na bránu Středočechů až příliš málo střeleckých pokusů, takže s produktivitou to bylo i tentokrát nevalné a výhra jeho týmu byla vydřená.

Že by snad příchod jednatřicetiletého Ondráška přinesl změnu? Že by s Kobrou, jak se Ondráškovi podle tetování na zádech přezdívá, přišly i góly? Že by k devíti, které nastřílel v zámoří v dresu Dallasu, začal sázet další v barvách Guľova týmu?

Na cestě zpět i Hrošovský?

Kouč se jen pousmál, aniž stačil odpovědět.

„Trenér nebude bezprostředně po zápase tuto věc komentovat. Během pondělního dopoledne informace zveřejníme," předběhl Guľu tiskový mluvčí Plzně Václav Hanzlík, který stejně striktně odmítl glosovat i zvěsti, že by se snad do Viktorie mohl vrátit z belgického angažmá Patrik Hrošovský. „Ani k tomu nemáme komentář. Patrikovi přejeme, aby se mu v Belgii dařilo a držíme mu palce."

Fanoušci nic z toho pochopitelně neslyšeli. Stadion opouštěli spokojeni s třemi vydřenými body, ale hlavně nadšení představou, že Kobra bude jejich a od příštího kola už bude střílet góly v dresu Viktorie.

Reklama