Hlavní obsah

Další týmy vzdaly domácí pohár! Postup bez boje slaví Brno

Praha

Fotbalisté Slovácka prošli bez boje do 3. kola domácího poháru, protože Vyškov ze středečního utkání kvůli početné marodce odstoupil. Dál jde i Brno, jehož soupeř Slovan Rosice odstoupil kvůli vysokým finančním nákladům na koronavirové testy, kterým se musejí všechny amatérské týmy podrobit před pohárovými zápasy s účastníky profesionálních soutěží.

Foto: Jaroslav Svoboda, ČTK

Zleva Adrián Čermák z Brna, Jan Hlavica z Brna

Článek

"Důvodů k ukončení působení v letošním ročníku MOL Cupu bylo hned několik. Mezi ty největší patří ekonomická náročnost zápasu, nabitý program A-týmu a především pak současná epidemiologická situace a s ní související nařízená opatření," uvedl klubový web Rosic.

Na kontroly z poloviny přispívá Fotbalová asociace ČR, ale kluby je podstoupit nemusejí. Pokud tak učiní, musejí o tom informovat vedení soutěže nejpozději 48 hodin před zápasem. Utkání je poté kontumováno ve prospěch soupeře, kluby se však vyhnou finančnímu postihu.

Přes Sokol Srbice postoupila bez boje druholigová Vlašim, která odmítla hrát na umělé trávě, což jí pravidla soutěže umožňují. "Trvali jsme na dodržení soutěžních řádů, kde se píše, že se má hrát na přírodní trávě, pokud je jedno z mužstev v profesionální soutěži. Soupeř na to nepřistoupil a řekl, že nebude shánět žádné hřiště a nešel ani na testy, takže jsme vyhráli kontumačně 3:0. Takto to stojí v rozhodnutí svazu," řekl ČTK mluvčí Vlašimi Jiří Paýr.

Fotbalisté Srbic, kteří hrají krajský přebor, prý s testy na koronavirus počítali. "Testy už jsme měli připravené, vše bylo domluvené. Ale nebudeme hrát. Například v Anglii hrají slavné kluby i v té nejzapadlejší vesnici, pokud tak určí los. A my bychom měli hrát jinde? To by opravdu nemělo smysl," řekl předseda Sokola Petr Stibor Teplickému deníku.

Z 2. kola dosud odstoupily i Vltavín, Petřkovice, Povltavská fotbalová akademie, pražské celky Aritma a Motorlet, Český Brod, Velké Meziříčí, Znojmo, Hlučín, Kroměříž, Benešov a Březová. Stejný krok učinily už v srpnu divizní celky z Rýmařova, Slavičína a Hranic.

Do 3. kola postoupily bez boje vedle Slovácka, Brna a Vlašimi rovněž Příbram, Olomouc, Dukla Praha, Táborsko, Chrudim, Chlumec nad Cidlinou, Prostějov, Líšeň, Třinec, Opava, Teplice a Hradec Králové.

Reklama

Související témata: