Hlavní obsah

Je to na doživotní zákaz činnosti! Pro rozhodčí i šéfa Jihlavy, zuří Hanáci a žádají kontumaci

Praha

Hokejový Prostějov zuří. Nemůže za to ani tak víkendová porážka Jestřábů 2:3 na ledě Jihlavy v úvodním kole Chance ligy, jako spíš závažné selhání pořadatelské služby na zimáku Dukly. V technických normách totiž mimo jiné stojí, že po celou dobu zápasu má být na stadionu přítomen lékař. Tak tomu v sobotním duelu nebylo a bohužel hned v prvním střídání si vážně poranil rameno dvaadvacetiletý hostující útočník Michal Gago, jehož nyní čeká delší pauza. Prostějov žádá o kontumaci výsledku.

Foto: Profimedia.cz

Útočník Michal Gago ještě v dresu Zlína.

Článek

Podle generálního manažera hanáckého klubu Jaroslava Luňáka vědělo o absenci doktora vedení Dukly včetně jejího jednatele Bedřicha Ščerbana stejně jako hlavní rozhodčí Doležal s Markem a čároví Polák se Zídkem.

„I přes naše protesty, že v utkání nebudeme pokračovat, než bude přítomen doktor, nám bylo sděleno, že se bude pokračovat v utkání i bez doktora. S tímto jednáním se jako klub neztotožňujeme,“ uvedl Luňák ve stanovisku na oficiálních stránkách prostějovského klubu.

„Za mě je to na doživotní zákaz činnosti, jak pro všechny rozhodčí, tak i pro pana Ščerbana. Vystavit takovému riziku hráče nejen našeho týmu, ale i hráče vlastního týmu hraničí s trestní odpovědností. Výsledkem tohoto selhání byla nedostatečná a hlavně pozdní pomoc našemu hráči Gagovi, který se zranil v první třetině,“ nebere si servítky klubový šéf.

„Výsledkem toho bude výrazně delší rekonvalescence, než by tomu bylo za přítomnosti lékaře na zimním stadionu, jak nařizují technické normy. Prostějov bude žádat kontumaci výsledku tohoto utkání soudní cestou o náhradu škody, kterou Jihlava svým nezodpovědným chováním způsobila,“ dodal Luňák.

Na hokejovém svazu o pochybení pořadatelské služby v Jihlavě vědí a v tomto týdnu se podnětem Prostějova budou zabývat disciplinární komise ČSLH (nikoli ta extraligová vedená Viktorem Ujčíkem) a sportovně-technická komise.

„Nevím, jestli rozhodnutí padne už v tomto týdnu, je totiž možné, že si komise vyžádají doplňková stanoviska k případu,“ řekl pro Sport.cz tiskový mluvčí Českého hokeje Zdeněk Zikmund.

Že by ale nakonec bylo utkání kontumováno ve prospěch Jestřábů, není příliš pravděpodobné. „Nechci předbíhat, ale v tomto případě si myslím, že bude Jihlavě uložena finanční pokuta. Je třeba rozlišovat, že jde sice o závažné pochybení pořadatele, na výsledek utkání ale nemělo přímý vliv,“ vysvětluje Zikmund.

Reklama