Hlavní obsah

Vychází PES 2021, tentokráte jako sezonní update a se sníženou cenovkou

Fanoušci počítačových her a esportového zápolení vítají mezi sebou nový ročník Pro Evolution Soccer od Konami. V úterý vychází PES 2021, ovšem tento rok ne jako nový plnohodnotný díl, nýbrž jako sezonní update, který aktualizuje soupisky a přidává do hry pár novinek. Jak si v očích hráčů bude stát konkurent tradiční hry FIFA?

Foto: Sport.cz

Vychází aktualizace fotbalové hry Pro Evolution Soccer. Zdroj: www.konami.com

Článek

Na poli fotbalových her spolu dlouhodobě soupeří FIFA od EA Sports a PES od japonského vydavatele Konami. Ani letos tomu nebude jinak a úterý 15. září je dnem, kdy se na pulty obchodů dostává další ročník japonského pojetí fotbalové videohry.

PES 2021 se ale od toho předchozího ročníku příliš nemění a nabízí identickou hratelnost. Jediné, na co se fanoušci mohou těšit, je tak aktualizace soupisek a drobné kosmetické úpravy. Zájemci si tak ale znovu zahrají například evropský šampionát EURO 2020, na který má japonská firma licenci, což může být pro mnohé plejery velkým lákadlem.

Hra, která v boji s konkurentem FIFA vždy trpěla nelicencovanými týmy, a nabízela tak místo tradičních fotbalových značek smyšlené kluby, se v poslední době v zápolení se svou největší slabinou posunula dopředu.

Zástupcům Konami se totiž podařilo domluvit spolupráci s několika předními evropskými kluby a fanoušci se tak mohou těšit na Barcelonu, Juventus, Bayern Mnichov, Manchester United a další.

Hra vychází 15. září pro PS4, Xbox One a PC. Cena za standardní edici je pro PS Store nastavena na 779 korun v digitální verzi. Fyzická kopie se v českých obchodech dá pořídit v cenovém rozmezí mezi 650 až 800 korunami.

Konami tak vyslyšelo volání mnoha hráčů, aby nové fotbaly nevycházely každý rok jako plnohodnotné tituly za cenu, která je oproti sezonnímu updatu dvojnásobná. Jestli je taková strategie správná, ukážou až údaje o prodejích.

Reklama

Související témata: