Hlavní obsah

Do 3. kola domácího poháru postoupily bez boje i České Budějovice

Praha

Také fotbalisté Českých Budějovic bez boje postoupili do třetího kola domácího poháru MOL Cupu. Jejich divizní soupeř Most-Souš z domácího zápasu druhého kola, který se měl odehrát za týden, odstoupil kvůli povinnému testování na koronavirus a hrozbě karantény pro celý tým.

Foto: Václav Pancer, ČTK

Zleva Michael Rabušic z Liberce a Jiří Kladrubský z Českých Budějovic.

Článek

"Profesionální ligové kluby na základě každotýdenního testování všech svých hráčů a trenérů získaly výjimku z povinné karantény celého kolektivu na základě pravidelného testování před každým jednotlivým utkáním. U amatérských týmů bohužel stále platí povinná karanténa pro celý kolektiv v případě pozitivního nálezu byť jediného jedince," uvedl mostecký klub na svém webu.

"S ohledem na profesní a soukromý život hráčů, kteří nejsou fotbalovými profesionály, přistoupil klub k těžkému rozhodnutí neabsolvovat rizikové utkání s Českými Budějovicemi ve 2. kole MOL Cupu," stojí v prohlášení.

Testy na koronavirus jsou pro amatérské týmy povinné před pohárovými zápasy se soupeři ze dvou nejvyšších soutěží. Na kontroly z poloviny přispívá Fotbalová asociace ČR, ale kluby je podstoupit nemusejí. Pokud tak učiní, musejí o tom informovat vedení soutěže nejpozději 48 hodin před zápasem. Utkání je poté kontumováno 3:0 ve prospěch soupeře, kluby se však vyhnou finančnímu postihu.

Do třetího kola postoupily bez boje vedle Budějovic další týmy z nejvyšší soutěže Slovácko, Zbrojovka Brno, Příbram, Olomouc, Opava a Teplice, druholigové kluby Vlašim, Dukla Praha, Táborsko, Chrudim, Prostějov, Líšeň, Třinec a Hradec Králové a třetiligový Chlumec nad Cidlinou.

Z druhého kola před Mostem dosud odstoupily i Vyškov, Rosice, Srbice, Petřkovice, Povltavská fotbalová akademie, pražské celky Aritma, Motorlet a Vltavín, Český Brod, Velké Meziříčí, Znojmo, Hlučín, Kroměříž, Benešov a Březová. Stejný krok učinily už v srpnu divizní celky z Rýmařova, Slavičína a Hranic

Reklama

Související témata: