Hlavní obsah

Kohouti začnou sezonu bez zraněných opor Klimka a Strapáče

Olomouc

Bez zkušených útočníků z první „lajny" Lukáše Klimka a Petra Strapáče vstoupí do nové extraligové sezony hokejisté Olomouce. Na ambicích jim to však neubírá. Chtějí minimálně zopakovat sedmé místo po základní části a v play-off se pak dostat co nejdále.

Foto: http://www.hc-olomouc.cz

Hokejový útočník Erik Hrňa v dresu Olomouce

Článek

„Je to velká komplikace, protože léčba jejich zranění potrvá dlouho. Věřím však, že ti, co je nahradí, to zvládnou a jako tým se s jejich absencí vyrovnáme," řekl novinářům olomoucký kormidelník Zdeněk Moták s tím, že cílem Kohoutů je bavit lidi a mít i výsledky.

„Nevíme, kolik fanoušků se dostane na stadion, neboť vývoj situace okolo pandemie jejich počty neustále mění. V televizi ale hokej bude, a tak bychom je rádi potěšili, když to jinak nepůjde, alespoň tam. A chceme, aby hokej bavil i nás," zdůraznil kouč Hanáků.

Ten už v přípravě společně s kolegou na lavičce a zároveň jednatelem klubu Janem Tomajkem musel řešit, jak nahradit ostřílené matadory, kteří odešli, a to Zbyňka Irgla, Pavla Musila, Františka Skladaného a Jana Jaroměřského.

„Myslím, že kádr se nám podařilo vhodně doplnit, když přišel Lukáš Kucsera z Brna, s ním mladí hráči s velkým potenciálem z první ligy a nadějní junioři z vlastní líhně. Právě Kucsera by mohl částečně zastoupit Irgla a Musila, kteří pro nás znamenali velkou porci kanadských bodů. A třeba se k němu přidá někdo další," poznamenal Moták.

I proto se Kohouti v tréninku hodně věnovali koncovce, s níž byli dlouhodobě na štíru. „Důraz jsme kladli i na přesilovky, které se nám v minulé sezoně rovněž nedařily. V přípravných zápasech naše produktivita špatná nebyla. Snad to přeneseme i do mistrovských duelů, byť dobře víme, že ty jsou o něčem jiném," doplnil kolegu Tomajko.

Reklama

Související témata: