Hlavní obsah

Chelsea s brankářem Kepou nemůže vyhrát titul, tvrdí Neville

Londýn

Podle bývalého fotbalisty Manchesteru United a televizního experta Garyho Nevillea se Chelsea musí zbavit brankáře Kepy Arrizabalagy, pokud chce pomýšlet na mistrovský titul. Naopak trenér "Blues" Frank Lampard španělského gólmana za výkon při pondělní ligové výhře 3:1 v Brightonu pochválil.

Foto: Peter Cziborra, Reuters

Brankář Chelsea Kepa Arrizabalaga při rozcvičení před utkáním s Brightonem.

Článek

Arrizabalaga se v srpnu 2018 stal nejdražším brankářem světa, když za něj Chelsea zaplatila Bilbau rekordních 80 milionů eur (asi 2,1 miliardy korun). V londýnském celku zatím vysoká očekávání nenaplnil a je kritizován za časté chyby. Jednu z nich předvedl i v pondělí, kdy v 54. minutě pustil dalekonosnou ránu Leandra Trossarda.

"Nevyhrajete Premier League s gólmanem, který pouští branky zpoza šestnáctky, nedominuje ve svém území a inkasuje ze standardních situací. Prostě ne," prohlásil Neville.

Podle televize Sky Sports pětadvacetiletý Arrizabalaga od svého příchodu na Stamford Bridge dostal už 19 gólů po střelách z prostorů mimo pokutové území, což je nejvyšší číslo mezi brankáři v daném období.

Chelsea v létě utratila za posily 200 milionů liber (asi 5,9 miliard korun) a koupila například záložníky Hakíma Zijacha, Kaie Havertze, útočníka Tima Wernera nebo obránce Bena Chilwella. O nového gólmana zatím "Blues" neusilují.

"Momentálně ne, ale do konce přestupního období zbývá ještě několik týdnů," konstatoval Lampard. "Nevím, jestli při té střele mohl zasáhnout lépe, ale v jeho hře jsem viděl trochu víc sebevědomí. Kepa je tady, je naším brankářem a jsem s ním spokojený," přidal dvaačtyřicetiletý kouč.

Jeho někdejší spoluhráč z anglické reprezentace Neville připomněl, jak Liverpool poslal pryč chybujícího gólmana Lorise Kariuse a s jeho nástupcem Alissonem Beckerem v minulých dvou sezonách vyhrál Ligu mistrů i anglickou ligu.

"Před pár lety se fotbalisté Liverpoolu nestali šampiony, protože neměli brankáře, který je k trofeji dovede. To je pro Franka obrovské varování," upozornil Neville. "Frank ví, co potřebuje. Nemá rád tohohle gólmana, chce se ho zbavit a přivést nového. Uvědomuje si, že může být vyhozen, když za dva nebo tři roky nezíská titul. Vždyť utratil 200 milionů liber," dodal bývalý obránce.

Reklama

Související témata: