Hlavní obsah

Senzační úspěch! Český tenisový supertalent se zapsal do historie

Káhira/Praha

Jsou obrovskou nadějí českého tenisu. Sestry Linda a Brenda Fruhvirtovy se čím dál tím více zapisují do povědomí nejen českých fanoušků. O další veliký úspěch se postarala mladší ze sesterské dvojice Brenda, která ve věku 13 let, 5 měsíců a 9 dní vyhrála při své vůbec první účasti juniorský turnaj na okruhu ITF v Káhiře. V historii bílého sportu se stala druhou nejmladší tenistkou, které se něco takového povedlo.

Foto: Sport.cz

Brenda Fruhvirtová patří k obrovským nadějím českého tenisu.

Článek

Prakticky přesně před rokem měly sestry Fruhvirtovy zásadní podíl na tom, že české tenistky vyhrály v Prostějově mistrovství světa družstev do 14 let. A tím to zdaleka nekončilo. V únoru letošního roku ještě stále coby dvanáctiletá slečna ovládala Brenda Fruhvirtová prestižní turnaj v Les Petits, je odborníky považován za neoficiální mistrovství světa hráček do 14 let!

Její o dva roky starší sestra Linda si pro změnu vyzkoušela trénink s českým fedcupovým týmem před loňským zápasem s Kanadou.

"Linda dokáže držet krok v trénincích s mnohem staršími hráčkami a dospělými. Když jsem spolupracoval s Kateřinou Siniakovou, tak v jejích třinácti letech jsme mohli pomýšlet na tréninky s o rok staršími. Tady Linda zvládá tréninky rychlostně s dospělými," ocenil nedávno starší ze sester Fruhvirtových, která mimo jiné vyhrála slavný Orange Bowl pro největší talenty světa, trenér Daniel Filjo.

A právě Kateřina Siniaková se musela v červenci na exhibičním turnaji O Trofej solidarity a naděje 2020 sklonit před o jedenáct let mladší soupeřkou, když podlehla Brendě Fruhvirtové.

Vítězné tažení v Káhiře

A třináctiletá česká kometa slaví další úspěch. Během svého vítězného tažení za titulem v Káhiře ztratila jediný set, když ve finále zdolala domácí tenistku Hanii Abouelsaadovou 6:0, 4:6 a 6:2. Ve věku necelých třinácti a půl let se tak stala nejmladší hráčkou od roku 1995, která dokázala triumfovat na některém z juniorských podniků ITF.

Jen o dva měsíce mladší byla chorvatská tenistka Mirjana Lučićová Baroniová, která si tak těsně udržela rekordní zápis.

Dostane se Brenda Fruhvirtová na seniorském žebříčku mezi sto nejlepších hráček světa?
Ano
94 %
Ne
6 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 6371 čtenářů.

Reklama