Hlavní obsah

Tenisová hvězda o českých talentech: Sestry Fruhvirtovy? Zázračné holky, budou neuvěřitelné

Praha

Linda a Brenda Fruhvirtovy. Jména, která se už nejen podle českých odborníků mohou v budoucnu stát opravdovými tenisovými ikonami. Naposledy šokovala svým triumfem na juniorském turnaji ITF v Káhiře třináctiletá Brenda, která se tak stala nejmladší vítězkou za posledních 25 let. A obrovského talentu mladých slečen si všímají i experti v zahraničí.

Foto: Pavel Mazáč/CNC, Profimedia.cz

Linda Fruhvirtová (vlevo) a Brenda Fruhvirtová po zisku titulu juniorských mistryň světa

Článek

Brenda Fruhvirtová při své jízdě za titulem v Egyptě ztratila jediný set a svou hrou pořádně zaskočila i francouzskou hvězdu Alizé Cornetovou. "Brenda a Linda jsou zázračné, neskutečné holky. Mají obrovský potenciál, budou to hvězdy budoucnosti," uvedla bývalá jedenáctá hráčka světa.

Sestry Fruhvirtovy se na kariéru chystají v slavné akademii Patricka Mouratogloua, trenéra Sereny Williamsové a o mimořádných kvalitách českých hráček se v minulosti vyjádřil i samotný Francouz, který je ocenil jako jedny z největších příslibů světového tenisu.

Alizé Cornetová v superlativech mluvila především o zmiňovaném tažení mladší Brendy v Káhiře. "Na třináctiletou tenistku předvedla neskutečný výkon. Má před sebou zářivou budoucnost, tím jsem si jistá. Nemůžu se dočkat, až ji uvidíme za tři, čtyři nebo pět let. Bude neskutečná," klaní se mladé Češce.

Cornetová zmínila i úspěšné tažení českých tenistek za loňským juniorským titulem mistryň světa v Prostějově, na kterém se podílely obě sestry spolu s třetí českou vycházející hvězdičkou Nikolou Bartůňkovou.

Brenda Fruhvirtová na turnaji v Káhiře při své cestě za titulem porazila soupeřky, které všechny byly starší čtrnácti let. "Už když jsem začínala s tenisem, vždycky jsem hrála proti holkám, které byly starší než já, není to pro mě nic nového," zůstala v klidu šampionka.

Její o dva roky starší sestra Linda se již prosazuje mezi dospělými, v současném vydání žebříčku jí patří 780. příčka.

"Holky spolu vždycky soupeřily. Mladší chtěla porazit starší a opačně. Žádná nechtěla prohrát, byly to velké bitvy. Ale když nejsou na kurtu, je to něco úplně jiného. Vzájemně se snaží povzbuzovat, pomáhají si," říká otec slečen Hynek Fruhvirt.

O obrovském potenciálu obou sester se rozpovídal i kapitán českého juniorského týmu Tomáš Josefus. "Obě holky znám od dětství a každá je úplně jiná, mají zcela odlišný styl. Linda hraje skvěle od základní čáry, má tvrdé rychlé údery, je jako pitbul. Brenda má také kvalitní hru odzadu, jen není tak zarputilá. Věřím tomu, že Linda může být jednou tak dobrá, jako Cori Gauffová," přirovnal českou tenistku k hvězdné Američance český trenér.

Foto: Sport.cz

Brenda Fruhvirtová patří k obrovským nadějím českého tenisu

Jen slova chvály měla pro české naděje i Maureen Diazová, kapitánka amerického juniorského týmu, který bojoval s Češkami v prostějovském finále v loňském roce. "Lindu jsem viděla už v roce 2017, kdy jí bylo dvanáct a už tehdy bylo jasné, že je v ní obrovský potenciál. A to samé u Brendy. Jejich hra je výborná, navíc u tenisu přemýšlejí a to je pro ně obrovské plus. Mají obrovské šance se prosadit."

Reklama