Hlavní obsah

Pohárový šok! Ševci vypadli na hřišti třetiligového soupeře, jejich kat prošel Slavií

Praha
Aktualizováno

Fotbalisté Zlína vypadli z domácího poháru MOL Cupu. Svěřenci trenéra Bohumila Páníka ve druhém kole nečekaně prohráli 0:1 na hřišti třetiligového Ústí nad Orlicí. Ševci jsou druhým klubem z nejvyšší soutěže, který byl v tomto pohárovém ročníku vyřazen. Už v prvním kole senzačně vypadly Pardubice. Prvoligový nováček podlehl diviznímu Kolínu po penaltovém rozstřelu. Další prvoligisté ve středu nezaváhali, dál jdou Bohemians, Baník, Karviná i Mladá Boleslav.

Foto: fcfastavzlin.cz

Zlínský Antonín Fantiš a Jan Souček z Ústí nad Orlicí.

Článek

První ligový zápas v kariéře sehrál za Slavii shodou okolností proti Zlínu v srpnu 2004. V sešívaných barvách stihl už jen tři další starty.

Obránce Jakub Chleboun se do povědomí fanoušků zapsal především v barvách Hradce Králové. Celkem si připsal 89 prvoligových utkání a jeden gól.

A právě zkušený, dnes 35letý obránce se stal zlínským katem. Brankou ze 30. minuty se postaral o senzační vítězství Jiskry Ústí nad Orlicí, aktuálně šestého týmu skupiny B v ČFL. Rohový kop na zadní tyči vrátil Krátký před bránu, kde míč do pravé šibenice tečoval Chleboun.

"Domácí nebyli lepší, my jsme byli lepší, akorát jsme z pěti situací nedali ani jeden gól. Oni nám tam dotlačili jednu standardku," hodnotí trenér Bohumil Páník v rozhovoru pro klubový web. "Rozhodují góly, nehraje se na umělecký dojem ani na držení míče. Gól domácí dali, my ne, takže zaslouženě postoupili oni," dodává zlínský kouč.

Mladou Boleslav v Hostouni spasil mladý útočník Drchal, poslední tým první ligy zvítězil těsně 1:0. Klokani vyhráli ve Velvarech 2:0, Karviná a ostravský Baník si zastřílely.

V druhém kole ze soutěže odstoupilo 17 celků z třetí ligy a níže kvůli povinným testům na koronavirus v zápasech s profesionálními kluby a hrozbě karantény pro celé mužstvo. Z prvoligových týmů prošly bez boje do dalšího kola Brno, České Budějovice, Příbram, Olomouc, Opava, Slovácko a Teplice. Pětice zástupců v evropských pohárech se představí až ve třetím kole.

Českéý fotbalový pohár MOL Cup - 2. kolo:
Ústí nad Orlicí - Fastav Zlín 1:0 (1:0)
Branka: 30. Chleboun.
Zlín: Rakovan - Kolář, Buchta (46. Simerský), Procházka (46. Jawo) - Cedidla, Hlinka, Janetzký, Čanturišvili (46. Fantiš) - Dramé (46. Conde), Chwaszcz (77. Poznar), Martínez. Trenér: Páník.
Hostouň - FK Mladá Boleslav 0:1 (0:1)
Branka: 32. Drchal.
Ml. Boleslav: Markovič - Gabriel, Tatajev (85. Jakub Klíma), Křapka - Zahustel (62. Douděra), Janošek, Kulhánek, Fulnek - Drchal (62. Mazáň), Škoda, Budínský (46. Ikaunieks). Trenér: Weber.
Hlubina - MFK Karviná 0:6 (0:2)
Branky: 25. a 48. Haša, 17. Jursa, 50. Guba, 80. Herc, 84. Smrž.
Karviná: Neuman - Stropek (61. Holiš), Dramé, Janečka - Želizko (61. Twardzik), Hanousek (61. Qose), Herc, Jursa (61. Smrž), Mikuš - Guba, Haša (61. Vlachovský). Trenér: Jarábek.
Frenštát pod Radhoštěm - Baník Ostrava 0:4 (0:1)
Branky: 15. a 69. Zajíc, 63. Šašinka, 90. Tetour.
Baník: Budinský - Juroška, Pokorný, Azackij, Holzer (46. Fleišman) - Chvěja (46. Šašinka), Kaloč, Jirásek, Reiter (61. Tetour) - Zajíc (71. Tijani), De Azevedo (46. Buchta). Trenér: Kozel.
Velvary - Bohemians Praha 1905 0:2 (0:1)
Branky: 2. Květ, 60. Novák.
Bohemians: Bačkovský - Dostál, Hůlka (82. Bartek), Vondra, Schumacher (46. Pokorný) - Ljovin (46. Novák), Krch (71. Ugwu) - Květ (71. Hronek), Hašek, Nečas - Keita. Trenér: Klusáček.
Domažlice - Ústí nad Labem 2:0 (0:0)
Vysoké Mýto - Přepeře 1:2 (1:1)

Reklama

Související témata: