Hlavní obsah

Vítkovice mají devatenáct nakažených a musí do karantény

Testy na covid-19, které hokejové Vítkovice podstoupily poté, co si někteří hráči v úterý a ve středu stěžovali na zdravotní obtíže, odhalily sedmnáct pozitivních hráčů a dva pozitivní trenéry. Vítkovičtí musí do karantény a další kroky řeší s Krajskou hygienickou stanicí Ostrava i s řídícími orgány Tipsport Extraligy. Ostravané tak po odloženém utkání s Litvínovem zmeškají zřejmě i další zápasy. V neděli měli Vítkovičtí hrát v Hradci Králové a příští pátek v Třinci.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Martin Gernát z Třince mezi Romanem Polákem (vlevo) a Janem Schleissem z Vítkovic.

Článek

„Výsledky testů odhalily v kabině Vítkovic devatenáct pozitivních jedinců na onemocnění covid-19, konkrétně 17 hráčů a 2 trenéry. Zbytek testovaných hráčů a členů realizačního týmu byl negativní. Jména pozitivně testovaných klub zveřejňovat s ohledem na ochranu osobních údajů nebude," uvedl v tiskové zprávě mluvčí klubu Zdeněk Janiurek.

Ostravané se k preventivním testům na koronavirovou nákazu odhodlali poté, co v průběhu úterý a středy ohlásila část hráčů A-mužstva příznaky onemocnění, především zvýšenou teplotu, zvýšenou tělesnou únavu, bolest kloubů a celkovou slabost. V průběhu středy pak celý tým včetně trenérů a realizačního štábu absolvoval testy na covid-19.

Vítkovičtí kvůli zdravotním obtížím rovněž preventivně odložili čtvrteční zápas 1. kola Tipsport Extraligy s Litvínovem. „Vzhledem k nařízené karanténě je jasné, že i následující zápasy Tipsport Extraligy budou muset Vítkovičtí odložit, přesný počet kolik a na jaké termíny bude upřesněno v návaznosti na informace KHS Ostrava a TELH," řekl Janiurek.

V karanténě se v přípravném období ocitla pětice klubů (Sparta, Plzeň, České Budějovice, Liberec a Litvínov). Nakažené hráče měl i Hradec Králové.

„Čeká nás krajně nejistá sezona, proto jsem rád, že jsme s předstihem zavedli, že bude nesestupová a play off se nově týká 12 týmů. Čtyři nejlepší po základní části postoupí rovnou, celky z páté až dvanácté pozice si o něj zahrají předkolo v sérii na tři vítězství. Musíme však samozřejmě počítat s řešením takových věcí, jaké akutně postihly Vítkovice. Chceme ale hrát, dokud nám někdo nezamkne zimáky. Rizika nelze podceňovat, ale taky nás koronavirus nesmí paralyzovat," míní šéf Českého hokeje Tomáš Král.

Reklama

Související témata: