Hlavní obsah

Plzeň srazila na úvod Spartu, výhry slaví i Karlovy Vary a Olomouc. Liberec deklasoval Pardubice

škv, panSport.cz
Aktualizováno

Hokejisté Plzně si v prvním kole extraligy připsali výhru nad Spartou 5:3. Tři body slaví i Karlovy Vary, které si poradily s Mladou Boleslaví 3:2 a Olomouc, jenž zvítězila na ledě Zlína 4:1. V posledním dnešním utkání deklasoval Liberec hostující Pardubice vysoko 7:1.

Foto: Miroslav Chaloupka, ČTK

Zleva David Dvořáček ze Sparty a Vojtěch Budík z Plzně.

Článek
Fotogalerie

O jedinou branku v první třetině duelu mezi Plzní a Spartou se postarali hosté v 9. minutě, když se ve vlastním oslabení prosadil Tomáš Pavelka a zajistil Pražanům po úvodní dvacetiminutovce vedení 1:0.

Druhá třetina však patřila domácím. Tomáš Mertl, Jaroslav Kracík a znovu Mertl zajistili Západočechům vedení 3:1. Otřesené Pražany vrátil do hry Robert Říčka, který ve 40. minutě snižoval na rozdíl jediné branky.

Hosté po úvodních 26 sekundách díky brance Romana Horáka vyrovnali na 3:3, to však bylo z jejich strany vše. Jakub Pour a Petr Kodýtek rozhodli o výhře domácích 5:3.

Foto: Miroslav Chaloupka, ČTK

Sparta bojovala v prvním kole na ledě Plzně.

Vary si poradily s Boleslaví

Do utkání vstoupili lépe karlovarští hokejisté, které poslal do vedení v 8. minutě v přesilové hře Jakub Flek. Domácí se však z vedení radovali 37 sekund, když se o vyrovnání postaral David Bernad.

Důležitý krok k výhře udělali domácí ve druhé třetině díky druhé brance Fleka a Koblasy, který zvyšoval už na 3:1 pro Západočechy. Bruslařský klub stihl díky Radimu Zohornovi na začátku závěrečné části snížit, to však bylo vše. Karlovy Vary si tak připsaly výhru 3:2.

Foto: Slavomír Kubeš, ČTK

Karlovy Vary hostily v prvním kole Mladou Boleslav.

Drtivý úvod Olomouce rozhodl

Hodně mizerný vstup do nové sezony měli hokejisté Zlína. Po brankách Viléma Buriana, Jakuba Navrátila a Vojtěcha Tomečka vyhráli Olomoučtí úvodní dvacetiminutovku jednoznačně 3:0.

Berani v 46. minutě díky brance Pavla Sedláčka snížili na 1:3, Kohouti si však výborně rozjetý zápas vzít nenechali, v 60. minutě pečetil jejich výhru 4:1 Rostislav Olesz.

Foto: Dalibor Glück, ČTK

Zleva David Škůrek z Olomouce a Jakub Herman ze Zlína.

Liberec deklasoval Pardubice

Bílí Tygři vstoupili do zápasu výborně, když je poslal v 5. minutě do vedení Radan Lenc. Perníkáři však reagovali bleskově, po dvou minutách se postaral o vyrovnání Patrik Poulíček. Domácím těsný náskok před odchodem do kabin zajistil ve 12. minutě z přesilové hry Tomáš Filippi.

O svém vítězství rozhodl favorit ve druhé části. Po trefách Dávida Grígera a Michala Bulíře odcházeli Tygři do dvou třetinách do šaten s náskokem 4:1. V závěrečné části už domácí zcela dominovali. Jan Šír, znovu Gríger a Jakub Rychlovský zvyšovali na konečných 7:1 pro Liberec.

Hokejová Tipsport extraliga, 1. kolo:
Plzeň - Sparta 5:3
Branky: 22. Mertl, 35. Hracík, 39. Mertl, 42. Pour, 45. Kodýtek - 9. Pavelka, 40. Říčka, 41. Horák
Zlín - Olomouc 1:4
Branky: 46. Sedláček - 3. Burian, 6. Navrátil, 15. Tomeček, 60. Olesz
Karlovy Vary - Mladá Boleslav 3:2
Branky: 8. a 27. Flek, 31. Koblasa - 9. Bernad, 41. R. Zohorna
Liberec - Pardubice 7:1
Branky: 5. Lenc, 12. Filippi, 25. Gríger, 33. Šmíd, 49. Šír, 51. Gríger, 51. Rychlovský - 7. Poulíček
Zápas Brno - Třinec byl odložen
Předehráno ve čtvrtek:
České Budějovice - Hradec Králové 1:5
Zápas Vítkovice - Litvínov byl odložen

Reklama