Hlavní obsah

Draci jsou zpátky na trůnu, mají vysněný 22. titul

Ostrava
Aktualizováno

Chtěli slavit již v pátek doma, soupeř byl ovšem proti. Pro mistrovský pohár si tedy museli zajet na jeho půdu. Draci Brno porazili ve čtvrtém finále extraligy Arrows Ostrava 4:1, Czech Series vyhráli poměrem 3:1 na zápasy a získali už 22. domácí titul. Naopak ostravský tým nedosáhl na mistrovský hattrick.

Foto: baseball.cz, Petr Coufal

Radost Draků Brno.

Článek
Fotogalerie

Draci Brno se po třech letech vrátili na extraligový trůn. "Mám na dresu číslo 22 a cílem bylo získat dvaadvacátý titul. Tečou mi slzy a jsem strašně šťastný," řekl dojatý trenér Hynek Čapka v České televizi.

Po páteční prohře na domácím hřišti rozhodli Draci čtvrté finále díky nadhazovači Ondřeji Furkovi. Mistr Evropy do 23 let z loňského roku odházel bez bodu sedm směn a zbylé dvě dokončil zkušený Martin Schneider.

Skóre otevřel v šesté směně sólo homerunem Přemek Chroust z Draků. V osmé směně zvýšil na 3:0 dvoubodovým odpalem za bariéru Petr Čech. Ostrava snížila bodem v dohrávce osmé směny, ale Draci v deváté přidali čtvrtý bod a poté v obraně zápas i finále ukončil aut druhého metaře Zdeňka Chvátala.

"Každá prohra musí člověka posílit a zocelit, aby se vrátil silnější. Chceme to příští rok dotáhnout až do konce," vyhlásil Jakub Malík, kapitán Arrows.

Domácí extraliga začala kvůli koronaviru se zpožděním až v květnu, jako první v Evropě, a odehrála se bez problémů. Vzhledem k situaci kolem nemoci covid-19 mohli letos hrát pouze cizinci trvale žijící na českém území.

Arrows Ostrava končí po dvou mistrovských titulech na druhém místě. Třetí příčku v letošním extraligovém ročníku obsadila Kotlářka Praha.

Finále baseballové extraligy - 4. zápas:
Arrows Ostrava - Draci Brno 1:4, konečný stav série 1:3.
Všechny výsledky série:
Draci Brno - Arrows Ostrava 6:1
Arrows Ostrava - Draci Brno 4:6
Draci Brno - Arrows Ostrava 1:3
Arrows Ostrava - Draci Brno 1:4

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články