Hlavní obsah

Sparta - Zlín 3:0Sparta má první výhru v sezoně, proti Zlínu rozhodla v přesilovkách

MinutaMin. Tým Hráč Akce
28. Horák 1 : 0
52. Kudrna 2 : 0
59. Jurčina 3 : 0
Záznam online reportáže

Aktualizováno

Hokejisté Sparty se ve druhém kole extraligy dočkali prvního vítězství v sezoně. Triumf 3:0 nad Zlínem zařídili domácí v přesilovkách, které využili Horák a Kudrna, třetí gól přidal v závěru do prázdné branky Jurčina. Čisté konto vychytal brankář Matěj Machovský. Berani prohráli v libeňské O2 areně počtvrté v řadě a v aktuálním ročník na bodový zisk i nadále čekají.

Foto: Vít Šimánek, ČTK

Zleva David Nosek ze Zlína, Ladislav Zikmund ze Sparty a Pavel Kubiš ze Zlína.

Článek

Úvodní dějství přineslo hodně opatrný hokej z obou stran bez vážnějších šancí, takže nejnebezpečnější moment měl paradoxně na svědomí nejzkušenější obránce hostů David Nosek. Ten chtěl zajet s pukem za vlastní branku, aby spoluhráči mohli vystřídat, málem ale kotouč nešťastně poslal za záda gólmana Kašíka.

Po první změně stran už se 2500 přítomných fanoušků nenudilo. Nejprve ocenili potleskem hostujícího útočníka Köhlera, který fair play gestem upozornil rozhodčí, že sparťané se faulu na jeho osobu nedopustili, takže by se nemělo vylučovat.

Foto: Vít Šimánek, ČTK

Fanoušek Sparty v roušce proti šíření koronaviru v hale rozdělené na sektory v utkání se Zlínem.

Ve 28. minutě byli Pražané blízko úvodní trefě, obrovský závar před hostující klecí ale gólem neskončil, což potvrdilo i video. Z celé situace ale vyšel s dvouminutovým trestem za posunutí branky Kašík a svou třetí přesilovku už Sparta využila, když se i ve druhém kole prosadila posila ze švédského Växjö Horák.

Foto: Vít Šimánek, ČTK

Skrumáž před brankářem Zlína Liborem Kašíkem.

O necelé dvě minuty později ujel při vlastním oslabení Rousek a po držení Gazdou rozhodčí nařídili trestné střílení. K němu se postavil Tomášek, zamířil ale jen do Kašíkovy lapačky. A zlínský gólman se následně vytáhl i při nadějných příležitostech opět Tomáška a Pecha.

Sparta si tak opět pomohla přesilovkou. V 52. minutě při trest Ference našel Pech Kudrnu, jenž střelou pod horní tyčku zvýšil na 2:0. Dvě a půl minuty před třetí sirénou zkusil Zlín hru bez brankáře, kterou ale v 59. minutě přes celé kluziště trefil Jurčina a uzavřel na konečných 3:0.

HC Sparta Praha - PSG Berani Zlín 3:0 (0:0, 1:0, 2:0)
Branky a nahrávky: 28. R. Horák (Řepík, Rousek), 52. A. Kudrna (Pech, Jurčina), 59. Jurčina. Rozhodčí: T. Horák, Pražák - Lhotský, J. Svoboda. Vyloučení: 3:6. Využití: 2:0. Diváci: 2511 (omezený počet).
Machovský - Košťálek, Němeček, Piskáček, Tomáš Dvořák, Jurčina, T. Pavelka, Kalina - Řepík, R. Horák, Tomášek - Dvořáček, M. Sukeľ, Rousek - M. Forman, Pech, Buchtele - A. Kudrna, Říčka, Zikmund. Trenéři: Hořava a Jandač.
Kašík - Gazda, Řezníček, D. Nosek, Suhrada, Ferenc, Matyáš Hamrlík - J. Ondráček, Fořt, Herman - Šlahař, Honejsek, Okál - Dufek, Fryšara, Köhler - Karafiát, P. Sedláček, Kubiš. Trenér: R. Svoboda.

Reklama

Související témata:
  Třinec - České Budějovice dnes 17 : 00
20240328T17 : 00:00+0100
Třinec vs. České Budějovice
Třinec vs. České Budějovice
Třinec
České Budějovice