Hlavní obsah

Nezkušenost mládí nás připravila o výsledek, mrzelo kouče oslabeného Brna

Už k tak rozsáhlé marodce jim přibylo před víkendem pět pozitivně testovaných hráčů na koronavirus a Štepanovský navíc nemohl nastoupit kvůli trestu za vyloučení v předchozím ligovém duelu ve Zlíně. Brněnští fotbalisté se museli v utkání s Olomoucí obejít mj. i bez brankáře Šustra, obránců Dreksy, Šurala, Kryštůfka, Moravce, Bariše a Kotuly a záložníků Čermáka, Vintra či Fouska, avšak přesto v silně okleštěné sestavě nad Hanáky dvakrát vedli. Nakonec ovšem nevydrželi se silami, a i kvůli hrubkám v obraně před svými fandy 2:4 padli. Nováček nejvyšší soutěže tak má na kontě stále pouze jediný bodík.

Foto: Václav Šálek, ČTK

Tuhle střelu Sigmy Olomouc brankář Brna Jiří Floder vytáhl mimo tyče.

Článek

„Kluci v silně oslabeném složení bojovali ze všech sil. Jejich přístup byl vzorný. My se ovšem nacházíme ve výjimečné situaci a k tomu, abychom proti Sigmě uspěli, by museli všichni hráči podat výjimečný výkon. Což se bohužel nestalo," stýská si kouč Zbrojovky Miloslav Machálek zejména v narážce na chyby mladého stopera Černína.

„Potopil nás vlastním gólem na 2:2, a nedůsledně si počínal také u dalších dvou soupeřových tref. Kluci se sice rvali o solidní výsledek až do úplného konce, avšak na lavičce jsme měli bohužel jen samé nezkušené mladíky. Navzdory zraněním i covidu jsme byli na utkání slušně nachystaní, ale bohužel jsme vyšli podruhé doma naprázdno," štve ho.

Připouští, že současná svízelná situace, v níž se Zbrojovka ocitla, bere všem v klubu elán. „Musíme se s tím ale poprat. Jenže vůbec není jasné, kdy se zraněné a nemocné opory vrátí na hřiště. Nejblíž je k tomu zřejmě Bariš. U dalších převažují spíš otazníky. A třeba u Šurala je termín návratu hodně nejasný," trápí Machálka.

Kromě čekání na aspoň částečné vyprázdnění marodky se Brňané snaží přivést i posily. Už pro nedělní střetnutí s Olomoucí počítali se stoperem Gajičem, avšak příchod bývalého fotbalisty Zlína či Bohemians 1905 se jim nakonec nepovedlo administrativně dotáhnout. „Čile komunikujeme s bulharským svazem, kde Gajič naposledy působil, ale jeho mezinárodní sekretář se pořád nemá k tomu, aby si na chvíli sedl k počítači a udělil mu s přestupem souhlas," mrzí majitele Zbrojovky Václava Bartoňka.

Reklama

Související témata:
  Jablonec - Zlín zítra 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Jablonec vs. Zlín
Jablonec vs. Zlín
Jablonec
Zlín
  Karviná - Bohemians zítra 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Karviná vs. Bohemians
Karviná vs. Bohemians
Karviná
Bohemians
  Sparta - Ostrava zítra 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Sparta vs. Ostrava
Sparta vs. Ostrava
Sparta
Ostrava