Hlavní obsah

Problémy soupeře Liberce nekončí! Češi v Rumunsku čekají na reakci UEFA

Aktualizováno

Večer by měl Liberec nastoupit v Rumunsku ke 3. předkolu Evropské ligy s FCSB, osud utkání je však stále nejasný. Bukurešťský klub od minulého týdne drtí nákaza covidem-19 a jeho problémy nekončí.

Foto: Profimedia.cz

Problémy fotbalistů FCSB neberou konce (archivní foto)

Článek

„Podle aktuálních informací jsou v domácím týmu další pozitivně testovaní hráči a v realizačním týmu také," sdělil tiskový mluvčí Liberce Tomáš Čarnogurský. Podle rumunských médií jde o Dennise Mana a Florina Tanase. V současné chvíli má mít FCSB 15 pozitivně testovaných hráčů.

„Čekáme na reakci UEFA. Dopoledne má proběhnout organizační meeting, kde bychom měli být informováni o dalším postupu," dodal liberecký mluvčí.

Severočeši prožili již středu plnou nejistoty. Do Rumunska odletěli včera dopoledne, ale stále ještě není jisté, zda a kdy se utkání odehraje. Jejich soupeř totiž žádal o odklad utkání na sobotu, což však podle rumunských médií UEFA zamítla. FCSB narychlo sháněl hráče, kteří by proti Slovanu mohli nastoupit...

Jaké jsou možnosti?

„Trenéři nás připravují na všechny varianty," hlásil po včerejším večerním oficiálním tréninku na náhradním hřišti v městě Giurgiu záložník Liberce Jakub Hromada.

V pohárové Evropě už sice Liberec sehrál přesně 101 zápasů a zažil v nich všelicos, ale podobnou přípravu jako na následující zápas nepamatuje. „Uvidíme, s kým soupeř nastoupí. Z posledního zápasu si člověk asi moc vzít nemůže. Než jsme ho sestříhali, další čtyři hráči byli pozitivní," povzdechl si již včera kouč Slovanu Pavel Hoftych.

A jeho věta je aktuální i dnes ráno. I proto sázkové kanceláře jasně favorizují české mužstvo. Bude-li s hrát.

Reklama

Související témata: