Hlavní obsah

Zápasy ve skupinách Ligy mistrů bude možné odehrát do ledna

Zápasy v základních skupinách Ligy mistrů bude možné dohrávat až do konce ledna, pokud bude nutné kvůli koronaviru program odkládat. UEFA dnes schválila mimořádná pravidla, která umožní protáhnout skupinovou fázi o dalších sedm týdnů za plánovaný konec 9. prosince. Jakékoliv utkání, které se nepodaří odehrát do 28. ledna, pak bude kontumováno v neprospěch týmu, jenž zpoždění zavinil. Stejná pravidla budou platit i pro Evropskou ligu.

Foto: Marco Alpozzi, ČTK/AP

Cristiano Ronaldo oslavuje svoji trefu v ligovém utkání proti Sampdorii Janov se spoluhráčem z Juventusu Aaronem Ramseym.

Článek

V předkolech obou soutěží doplatilo na kontumaci několik týmů, jejichž hráči měli pozitivní testy na koronavirus a kluby musely do karantény. V nabitém kvalifikačním programu nebyl na odklady čas a postup UEFA posvětila i arbitráž CAS. Tyto zápasy ovšem nebyly součástí vysílacích smluv, které mají pro UEFA cenu více než 3,25 miliardy eur za sezonu.

Losování vyřazovací části Ligy mistrů i Evropské ligy je naplánováno na 14. prosince. Protože se ale zápasy začnou hrát po zimní pauze až v únoru, může si UEFA v termínové listině dovolit prostor pro případné odložené zápasy.

Reklama

Související témata: