Hlavní obsah

Už i fotbalová liga se sype! Jihočeši proti Bohemce hrát nemohou

Aktualizováno

Fotbalová liga pandemii na podzim vcelku odolávala, během úvodních čtyř kol musel být kvůli koronaviru odložen jediný zápas. Je tady ovšem druhý případ. Dnešní předehrávka 5. kola mezi Českými Budějovicemi a Bohemians 1905 byla kvůli prokázané nákaze v domácím týmu odložena.

Foto: Václav Pancer, ČTK

Zleva Michael Rabušic z Liberce a Jiří Kladrubský z Českých Budějovic.

Článek

Televizní přenos ČT sport je nachystán. Z Českých Budějovic nicméně před chvílí dorazila špatná zpráva. Nehraje se!

„Z důvodů prokázané nákazy v našem týmu je dnešní utkání proti Bohemians odloženo. Náhradní termín zápasu zatím nebyl stanoven," hlásí Dynamo na svém twitteru.

Ve 4. kole byl kvůli hromadné nákaze Příbrami odložen její duel na Slovácku. Situace Středočechů je dál složitá, otazník tedy visí nad jejich nedělním zápasem se Spartou.

Mnohem větší problémy má hokejová extraliga, třeba z pátečního plánovaného programu zůstaly už jen tři zápasy.

Ve fotbalovém Dynamu se objevilo několik případů covidu-19.

"Náš tým absolvoval ve středu pravidelné testování a na základě výsledků testů nám bylo normálně umožněno zápas odehrát. V posledních hodinách se však u některých členů týmu začaly projevovat příznaky onemocnění covid-19. Proto následovaly další testy, které odhalily několik pozitivních případů. Právě proto na doporučení krajské hygienické stanice se dnešní utkání nemůže odehrát," řekl ČTK tiskový mluvčí českobudějovického klubu Aleš Strouha.

"Klokani dnes večer měli odehrát utkání pátého kola na hřišti Českých Budějovic. Klub ovšem zaregistroval zprávy z týmu Dynama o výskytu nemoci a zápas je odložen. Bohemians se tedy vracejí zpět do Prahy," avizuje vršovický klub na svém webu.

Reklama