Hlavní obsah

Nymburk vyhrál v nové ligové sezoně další zápas

Basketbalisté Nymburka vyhráli i čtvrtý zápas v nové sezoně. Favorizovaní Středočeši si předehráli utkání 20. kola s Ostravu a porazili ji po vyrovnaném prvním poločase 95:75. Prodloužili tak rekordní sérii v lize na 90 vítězství.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Přidají basketbalisté Nymburku další ligový titul? Na snímku Radoslav Rančík.

Článek

Nymburk vyhrál úvodní čtvrtinu 25:18, druhou ale o bod prohrál. Rozhodující náskok si domácí vypracovali až po přestávce a nakonec zvítězili dvacetibodovým rozdílem.

Nejlepším střelcem zápasu byl domácí Jerrick Harding s 25 body, Martin Kříž trefil 19 bodů, navíc přidal devět doskoků a byl nejužitečnějším hráčem zápasu. Blízko k double double měl i Stephen Zimmerman, jenž devět bodů doplnil 13 doskoky. Hosty táhl Zane Haden Waterman s 21 body a jedenácti doskočenými míči.

"Z naší strany to nebylo nejlepší, v úvodu třetí části jsme ale do toho šlápli a udělali nějaký náskok. Byl to náš poslední zápas před Final 8 a snažili jsme se to využít na to vyzkoušet si nějaké detaily, které pak můžeme využít," řekl Kříž s odkazem na blížící se Ligu mistrů.

Střelecky se nakonec prosadili všichni nymburští hráči včetně Rostislava Jiráka, který debutoval v lize v dresu Nymburka. "Nebyl to pohledný zápas na koukání pro fanoušky, ale splnil naše cíle. Těmi bylo kromě výhry také rozložit zátěž mezi všechny hráče a především vyvarovat se zraněním před naším úterním odjezdem na Final 8 Ligy mistrů," konstatoval trenér Nymburka Oren Amiel.

Basketbalová Kooperativa liga mužů - 20. kolo:
Nymburk - Ostrava 95:75 (25:18, 46:40, 73:56)
Nejvíce bodů: Harding 25, Kříž 19, Zimmerman 9 - Waterman 21, Alleyn 16, Pumprla a Nábělek po 9.

Reklama