Hlavní obsah

Posílali ho do hospody, teď Rambo pomohl Liberci k milionům. Je tu dobrý vzduch, usmívá se Rabušic

Liberec

Vloni o žních se ocitl bez angažmá, Michael Rabušic chvíli hrál v Liberci jen za starou gardu, kde ho v žertu posílali makat do tchánovy hospody. Teď patří k nejefektivnějším fotbalistům celé Evropské ligy. Útočník přezdívaný Rambo zažívá obrodu.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Útočník Liberce Michael Rabušic v ligovém utkání proti Karviné.

Článek

Ještě před dvěma měsíci si ho ve Slovanu chtěli nejprve otestovat, přece jen na jaře v Českých Budějovicích odehrál kvůli zranění minimum. Uspěl a sázka na něj se teď Liberci vrací.

„Příchod Ramba na hřiště nám moc pomohl," pochvaloval si kouč Pavel Hoftych v Rumunsku, kde ve 3. předkole Evropské ligy jeho tým vyhrál 2:0 nad FCSB. Do hry Rabušice poslal až po pauze a on zápas definitivně překlopil na českou stranu. Totéž předvedl o týden dřív v Litvě s Riteriai. Klub tak i díky jeho trefám zatím na odměnách inkasuje 22 milionů korun.

„V Litvě byl můj gól důležitý. Tam jsme se trápili. Teď to nebyly takové nervy, hráli jsme daleko lépe," uvedl Rabušic.

Momentálně patří jako žolík se dvěma zásahy k nejefektivnějším hráčům celé EL. „Soupeř hrál od 20. minuty v deseti, do vápna lítal jeden centr za druhým a oni vzadu neměli vysoké hráče. Zápas pro mě šitý na míru," usmíval se skvělý hlavičkář. „Však už i otec se ptá, kdy se trefím nohou... Ale jsem rád i za góly hlavou. Kluci mi to tam suprově centrují. A když mě trefí, je velká šance, že bude gól," postrašil protivníky.

Jak prorocká se teď jeví jeho rok stará slova. Tehdy se pokoušel o restart v Budějovicích po nepovedeném angažmá v Maďarsku. „U útočníka je velká výhoda, že se mu povede jedna sezona, dá góly a kariéra se otočí." Teď se Rabušic dočkal. „V Liberci je asi fakt nějaký dobrý vzduch. Sedlo si to rychle. Přitom jsem čekal, že se budeme víc trápit. Ale musíme ještě zvládnout poslední krok," vzhlíží ke čtvrtečnímu domácímu zápasu play off s APOELem Nikósie o základní skupinu.

Reklama

Související témata:
Rambo
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články