Hlavní obsah

Zlín - Olomouc 0:1Sigma počtvrté vyhrála a bodově se dotáhla na Spartu

MinutaMin. Tým Hráč Akce
47. Zmrzlý 0 : 1
Záznam online reportáže

Zlín

Fotbalisté Olomouce v pátém kole první ligy zvítězili ve Zlíně 1:0. Zápas rozhodl ve 47. minutě Ondřej Zmrzlý svou premiérovou brankou v nejvyšší soutěži. Hanáci vyhráli potřetí za sebou a v neúplné tabulce se bodově dotáhli na vedoucí Spartu, která má ale k dobru nedělní duel v Příbrami. Ševci prohráli podruhé v řadě.

Foto: Dalibor Glück, ČTK

Zleva Roman Hubník z Olomouce, Youba Dramé ze Zlína a Martin Hála.

Článek

Od úvodních minut se zásluhou obou týmů hrál svižný fotbal plný pohybu. Míč měli ale na kopačkách více domácí. Během úvodních deseti minut se dvakrát dostal do zakončení Dramé, jednou jeho střelu chytil Mandous, podruhé putoval balón těsně vedle.

Největší olomoucká šance přišla ve 20. minutě. Zmrzlý vyslal míč přes poněkud zkoprnělou obranu Zlína na Faltu, který v sestavě Sigmy nahradil zraněného Housku, nicméně sólo hostujícího záložníka zlikvidoval brankář domácího týmu.

Foto: Dalibor Glück, ČTK

Zleva Martin Hála z Olomouce a Youba Dramé ze Zlína.

V závěru poločasu Zlín vystupňoval svoji aktivitu a výsledkem byla kombinační akce, na jejímž konci byl opět Dramé, ale jeho tvrdou střelu vyrazil Mandous na roh, v posledních vteřinách mířila slibná Janetzkého hlavička vedle.

Foto: Dalibor Glück, ČTK

Zleva Lukáš Greššák z Olomouce a Václav Procházka ze Zlína.

Do druhého poločasu vystoupila mnohem lépe a hlavně koncentrovaně Sigma. Už v 47. minutě vyslal Greššák dlouhý pas z hloubi pole na Zmrzlého, který mezi Fantišem a Simerským míč rychle zpracoval a nekompromisně zajistil hostům vedení.

Zlínským dlouho trvalo, než se vzpamatovali, vázla jim kombinace, nedostávali se do přečíslení, takže si ani nevypracovali žádnou možnost k vyrovnání, což vyhovovalo Olomouci.

Foto: Dalibor Glück, ČTK

Ondřej Zmrzlý z Olomouce se raduje z gólu.

Od 70. minuty se ale hrálo už jen převážně na polovině hostů. Zlín si vytvořil velkou územní převahu i spoustu standardních situací, ale s žádnou nenaložil tak, aby se dočkal kýženého vyrovnání. Sigma venku vyhrála druhý ligový zápas po sobě.

5. kolo první fotbalové ligy:
Fastav Zlín - Sigma Olomouc 0:1 (0:0)
Branka: 47. Zmrzlý. Rozhodčí: Adámková - Caletka, Flimmel - Berka (video). ŽK: Conde, Poznar - Jemelka, Nešpor, Greššák. Diváci: 1 802 (limit 2000 diváků na stadionu).
Zlín: Dostál - Simerský (56. Cedidla), Buchta, Procházka - Fantiš (56. Matejov), Conde (85. Slaměna), Jiráček, Čanturišvili - Janetzký (65. Martínez), Poznar, Dramé. Trenér: Páník.
Olomouc: Mandous - Hála, Hubník, Jemelka, Zmrzlý - Greššák - Zifčák (59. Zahradníček), González (70. Chytil), Breite, Falta (86. Radek Látal) - Nešpor (86. Poulolo). Trenér: Radoslav Látal.

Reklama

Související témata: