Hlavní obsah

Slavia - Slovácko 3:0I v sestavě plné náhradníků se Slavia naladila výhrou na odvetu v Dánsku

MinutaMin. Tým Hráč Akce
2. Kúdela (penalta) 1 : 0
29. Kúdela 2 : 0
92. Provod 3 : 0
Záznam online reportáže

Slavia podala v duelu pátého ligového kola jen další důkaz, jak moc se vzdálila většině soupeřů v nejvyšší soutěži. Proti Slovácku postavil její kouč jedenáctku z hráčů, kteří toho na podzim odehráli pramálo, přesto měl jeho tým od první minuty navrch, soupeře přehrával a už po půlhodině vedl dvoubrankovým rozdílem. Hosté se probrali až po změně stran, ale protože trefovali jen tyče a břevno, zápas už nezdramatizovali. Pražané se tak pro středeční odvetu Champions League v Dánsku naladili výhrou i v sestavě plné náhradníků.

Foto: Ondřej Deml, ČTK

Slávistický kapitán Ondřej Kúdela se raduje z druhého gólu.

Článek
Fotogalerie

Postup do Ligy mistrů je pro Slavii samozřejmě prioritou číslo jedna, čemuž odpovídalo před cestou k odvetě do Dánska složení mužstva v ligovém duelu se Slováckem. Ze sestavy, která v úterý vyrukovala proti Midtjyllandu, se totiž v sobotním večeru objevili na trávníku jen dva hráči - brankář Kolář a stoper Zima.

Jinak nenechal trenér Trpišovský kámen na kameni a udělal hned devět změn. Vůbec poprvé se v základní sestavě objevily letní posily - Karafiát, Lingr, Malínský i Kuchta, od první minuty hráli na podzim poprvé i Takács a Oscar. Rošáda se však do výkonu Pražanů nijak nepromítla. Zvlášt, když už po 71 sekundách vedli... Hostující Hofmann totiž stáhl v šestnáctce k zemi Kuchtu a nařízenou penaltu Kúdela proměnil.

Foto: Ondřej Deml, ČTK

Ondřej Kúdela ze Slavie se raduje z gólu.

Za pět minut se blýskl gólem sám Kuchta, a i když jeho trefa pro ofsajd neplatila, Slavii to nezbrzdilo. Kúdela s kapitánskou páskou na rukávě měl svůj den a po několika příležitostech promarněných spoluhráči pomalu procitající Slovácko umravnil a vnesl do Edenu definitivně klid. Proti jeho parádnímu voleji z rohu šestnáctky neměl gólman Nemrava nárok.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Zraněný Petar Musa ze Slavie po srážce s brankářem Slovácka zápas nedohrál.

Hosté se o jediné vzrušení postarali v závěru první půle, kdy se vybíhající brankář Nemrava srazil s Musou, který tím pádem dohrál, což vyvolalo zlou krev stejně jako vzápětí odpískaný faul na Petrželu. Však si také Trpišovského asistent Houštecký vysloužil za emotivní protesty žlutou kartu.

Až čtyři minuty po změně stran mohlo Slovácko zápas zdramatizovat, jenže po Sadílkově hlavičce míč postupně jen orazítkoval obě tyče Kolářovy brány. V síti však neskončil, a protože i Petrželova technická střela orazítkovala o osm minut později jen břevno, vyšlo vzepětí hostů naprázdno.

Kuchta postupující záhy sám na brankáře je sice nezmrazil, střela střídajícího Provoda skončila na tyči, ke třem bodům jistěným v nastavenéím čase Provodem však i tak Slavia v sestavě plné náhradníků bez problémů dokráčela.

Slavia Praha - 1. FC Slovácko 3:0 (2:0)
Branky: 2. z pen. a 29. Kúdela, 90.+ 2..Provod. Rozhodčí: Franěk - Vitner, Ratajová - Ardeleanu (video). ŽK: Hofmann, Navrátil, Kalabiška, Reinberk. Diváci: 2000 (limit 2000 diváků na stadionu).
Slavia: Kolář - Kúdela, Zima, Karafiát (85. Coufal), Oscar - Takács - Malinský (85. Sima), Traoré, Lingr (74. Masopust) - Musa (46. Tecl), Kuchta (74. Provod). Trenér: Trpišovský.
Slovácko: Nemrava - Reinberk, Hofmann (81. Kliment), Kadlec, Kalabiška - Havlík, Daníček - Petržela (65. Kohút), Sadílek (85. Kubala), Navrátil - Cicilia. Trenér: Svědík.

Reklama

Související témata: