Hlavní obsah

Muchová trpí při testech na koronavirus: Je to brutální! Tyčinku nám strčí až někam do mozku

Dvě české tenisové naděje skončily na antukovém Roland Garros nečekaně hned v prvním kole. Nejprve v pondělí vypadla ne úplně fit Karolína Muchová a jen zhruba o hodinu a čtvrt později se s pařížským grandslamem rozloučila loňská finalistka Markéta Vondroušová.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Karolína Muchová během zápasu v rámci tenisového turnaje O pohár prezidenta ČTS v Praze.

Článek

Vyřazení Muchové po prohře 2:6, 4:6 s Christinou McHaleovou překvapilo, i když ne zase tolik. Muchová si totiž v osmifinále US Open poranila nohu, před Roland Garros na antuce moc netrénovala a k tomu jí poslední dna dny nebylo moc dobře. "Mám unavený tělo, trochu mě bolí hlava, ale nechci se vymlouvat. Nebyl to můj den," uvedla.

Týden po US Open si myslela, že do Paříže ani nepojede. Magnetická rezonance odhalila trhlinku ve stehenním svalu. "Byla jsem hned za Michalem a ten dělá zázraky," jmenovala uznávaného tenisového fyzioterapeuta Michala Novotného. "Docela mi to dal do takového stavu, že jsem žádnou bolest na kurtě necítila," konstatovala.

Foto: Robert Deutsch, Reuters

Karolína Muchová na US Open.

Bylo ale znát, že na antuce příliš netrénovala. Udělala jednatřicet nevynucených chyb. "Popravdě jsem toho moc nestihla, bohužel. Chtěli jsme potrénovat víc tady, ale pršelo, hrála jsem hoďku v hale. To byl takový celý trénink," řekla Muchová.

Ve druhém setu se zdálo, že by mohla zápas otočit. Po brejku a udrženém podání vedla 4:2. "Ale ani za toho stavu jsem necítila, že bych byla nahoře," přiznala Muchová. To se potvrdilo a po následné ztrátě čtyř gamů v řadě pro ni turnaj skončil.

Smutná z prohry našla Muchová alespoň jedno pozitivum, a to že už nebude muset v Paříži na testy na covid-19. "Je to tady extrémně nepříjemné. Tyčinku nám strčí až někam do mozku. Mám trochu křivou nosní přepážku, trpím tady strašně a pak hodinu brečím a nos mě bolí. Na to, že jsem byla testovaná snad šestnáctkrát, tyhle testy se nedají srovnat. To je brutální," konstatovala.

Doma se teď chce dát zdravotně do pořádku a připravit se na ostravský turnaj WTA. "Snad se uskuteční," doufala Muchová. Třeba na halové akci J&T Banka Ostrava Open předvede svůj pestrý tenis, který jí pochválila před Roland Garros i Chris Evertová. "Je hezký slyšet od takové legendy jakoukoli lichotku. Vážím si toho," podotkla.

Reklama

Související témata: