Hlavní obsah

UEFA zamítla belgický plán na vpuštění fanoušků na stadion

Brusel

UEFA zamítla návrh belgického svazu na uspořádání říjnového přípravného zápasu s Pobřežím slonoviny s diváky na stadionu. Domácí funkcionáři vypracovali s vládou v Bruselu bezpečnostní protokol a doufali, že by mohli na Stadion krále Baudouina pustit až 11 tisíc fanoušků, zástupci UEFA ale považují takový plán za předčasný.

Foto: Sport.cz

Fotbalové stadiony při pandemii koronaviru zejí prázdnotou - ilustrační snímek.

Článek

"Zápas se tedy bude hrát před prázdnými tribunami. Všechno je ale připraveno. Doufejme, že se publika dočkáme v listopadu při našich dalších třech domácích zápasech," uvedl šéf belgického svazu Peter Bossaert v prohlášení.

Belgie hostí Pobřeží slonoviny 8. října. V listopadu pak sehraje další přípravný zápas se Švýcarskem, aby se tým naladil na dvě utkání Ligy národů proti Anglii a Dánsku.

Podle Bossaerta platí rozhodnutí UEFA ohledně diváků na stadionech nejen pro Belgii. Stejný postup se má nadále aplikovat v celé Evropě. Jedinou výjimkou zatím byl Superpohár, v budapešťské Puskás Aréně mohlo být v minulém týdnu při zápase mezi Bayernem Mnichov a Sevillou zaplněno 30 procent z kapacity 67 tisíc míst.

Reklama

Související témata: