Hlavní obsah

Fotbal a hokej budou od pondělí bez diváků! Prymula utahuje šrouby

Není tomu ani týden, co tuzemský sport musel vstřebat fakt, že akcí konaných ve venkovních prostorech se smí zúčastnit 2000 osob a těch uvnitř pouhá tisícovka. Od příštího pondělí, kdy by měl v České republice začít platit nouzový stav, přijde další utahování šroubů. Ministr zdravotnictví Roman Prymula v úterý večer prozradil, že profesionální soutěže; tedy i fotbalová liga a hokejová extraliga; se od pondělí budou hrát bez diváků!

Foto: Vít Šimánek, ČTK

Fanoušek Sparty v roušce proti šíření koronaviru v hale rozdělené na sektory v utkání se Zlínem. Od pondělí už diváci nejen na hokej nebudou smět přijít.

Článek

Pokud Prymulou navrhovaná opatření vejdou v platnost, od pondělí se vnitřních aktivit bude moci zúčastnit maximálně deset osob, těch venkovních dvacet. Platí to i pro sportovní akce. Byť profesionální sport bude mít výjimku, aby mohly dál běžet třeba hokejová extraliga nebo fotbalová liga.

„Profesionální sport bude moci probíhat za vyššího počtu osob. Tam je ten limit zhruba 130 lidí," prohlásil Prymula v pořadu Události komentáře na ČT24.

„Bude to ale bez diváků," řekl jasně nástupce Adama Vojtěcha ve funkci ministra zdravotnictví.

Bude zajímavé sledovat, jak na nové opatření, které by mělo platit minimálně čtrnáct dní, budou reagovat samotné kluby. Ty hokejové totiž minulý týden při omezení počtu osob na zimácích na tisícovku řešily i variantu, jestli soutěž nepřerušit.

Nakonec se tak nestalo, teď se ale situace mění. A dost zásadně.

Foto: Ondřej Deml, ČTK

Ministr zdravotnictví Roman Prymula.

Ještě větší omezení ale čeká amatérské sportování. „Veškeré sporty registrované a organizované (pod příslušným) svazem se budou hrát v normálním složení. U těch ostatních už bohužel bude limit 20 lidí, takže bohužel budou muset hrát deset na deset," zmínil Prymula jako příklad možnost, kdy by se rozhodli kamarádi jít si ven zahrát fotbal.

Reklama

Související témata: