Hlavní obsah

I z bubliny chtějí Lvíčata udělat krok, aby měla k malému EURO blíž

Malé EURO je pro reprezentační jednadvacítku blízko. Po sedmi zápasech je v čele skupiny, takže teď půjde o poslední duely, které na Krejčího mladíky ještě čekají. „Všichni uděláme maximum, abych uspěli,“ slibuje trenér, že se jeho tým pokusí zvládnout nejen nejbližší duely ve Skotsku a Litvě, ale prazvláštní dobu, v níž se celý fotbal zmítá.

Foto: Sport.cz

Matěj Chaluš se po zranění vrací mezi Lvíčata.

Článek

Proto i tentokrát uzavře Karel Krejčí hráče do bubliny, která by měla mladé fotbalisty a pochopitelně i členy jeho realizačního týmu ochránit před nákazou koronavirem. Takže žádné vycházky mimo hotel, žádné návštěvy, ale ani žádné vířivky, regenerace, zato maximum testů.

„Řídíme se striktně protokolem UEFA," potvrzuje mluvčí fotbalových Lvíčat Martin Gregor, že dodržování hygienických opatření je pro mladý tým zákonem. I proto neměl při minulém srazu vyplněném zápasy v San Marinu a doma s Chorvatskem sebemenší problémy, neboť testy neodhalily jediného hráče či člena realizačního týmu s nákazou koronavirem.

„Ale jednoduchá situace to tentokrát nebude, protože nás čeká hodně cestování," připomněl trenér Karel Krejčí nejprve ostrovní misi, během níž jeho tým hraje 9. října v Edinburghu se svými skotskými vrstevníky, a poté přesun do Litvy. Tam nastoupí proti domácímu mužstvu 13. října v Marijapole.

Nebyl důvod ke změnám

Třiadvacetičlenná nominace Lvíčat se oproti předchozím zápasům a srazům příliš nezměnila. „Nebyl ani důvod, vždyť to společně táhneme už třetím rokem," potvrzoval trenér Krejčí, který kvitoval libereckého Matěje Chaluše vracejícího se po zranění a jako jediného nováčka nominoval brankáře Petra Mikulce z Mladé Boleslavi

„Chytá pravidelně ligu a posledními výkony mě zaujal," vysvětloval kouč jednadvacítky smířený naopak s tím, že se musí obejít bez letenského Adama Hložka nominovaného i tentokrát do reprezentačního áčka.

„Holý fakt, který musím brát. V úvodu sezony je ve výborné formě, i premiéru v dresu áčka na Slovensku zvládl, takže se s ním počítá i pro další zápasy v prvním týmu. Máme ale na to, abychom ho nahradili a jsem přesvědčen, že to svedeme. V listopadu, kdy nás čeká klíčový zápas celé kvalifikace v Řecku, uvidíme, zda Hložka budeme moci povolat, aby pomohl jednadvacítce získat body, které budeme nejspíš potřebovat, nechal se slyšet Krejčí.

Nominace fotbalové reprezentace do 21 let:
Brankáři: Martin Jedlička (Dunajská Streda), Petr Mikulec (Ml. Boleslav), Matouš Trmal (Guimaraes)
Obránci: Libor Holík (Jablonec), Ladislav Krejčí (Sparta), Matěj Chaluš (Liberec), Dominik Plechatý (Sparta), David Zima (Slavia), Michal Sadílek (PSV Eindhoven), Daniel Souček (Dukla Praha), Denis Granečný (Emmen)
Záložníci: Pavel Bucha (Plzeň), Jan Fortelný (Sparta), Filip Havelka (Č. Budějovice), Dominik Janošek (Mladá Boleslav), Michal Hlavatý (Pardubice), Ondřej Lingr (Slavia), Jan Matoušek (Liberec), Antonín Vaníček (Bohemians), Patrik Žitný (Teplice)
Útočníci: Václav Drchal (Ml. Boleslav), Anotnín Růsek (Brno), Ondřej Šašinka (Ostrava).

Reklama

Související témata: