Hlavní obsah

Do dresů a před vládu! Hokejisté se pustili do protestů

Ivan Vilček (Bratislava)Sport.czPrávo
Aktualizováno

Hokejisté Tipos extraligy a Slovenské hokejové ligy protestovali ve středu před úřadem vlády v Bratislavě. Hráči se shromáždili v klubových dresech, protože vláda chtěla kvůli pandemii koronaviru zrušit od prvního října všechny hromadné akce, včetně sportovních. Došlo na ústupky, ale jen mírné. Co je podstatné: hrát se za jistých okolností může.

Foto: Ivan Vilček, Právo

Slovenští hokejisté před úřadem vlády.

Článek

Podle původního nařízení ústředního krizového štábu měly být zrušeny veškeré hromadné akce a start nejvyšší ligy plánovaný na 2. října byl ohrožen. „Sport je práce jako každá jiná. Sportovci musí také z něčeho žít a pokud jim stát zakazuje pracovat, měl by to kompenzovat," řekl útočník Slovanu Bratislava Branislav Rapáč.

Slovenský premiér Igor Matovič před zasedáním vlády řekl, že veřejných akcí se nakonec bude moci od 1. října účastnit maximálně 50 lidí. Nebude se rozlišovat, zda se jedná o sport, kulturu nebo mši. Stejný limit bude platit pro akce v interiéru i v exteriéru. „Pokud bude 50 sportovců plus realizační tým, tak utkání bude bez diváků. Pokud bude v divadle 20 herců, tak na představení může být 30 diváků," řekl Matovič.

Pro hokej by to ovšem bylo těžko řešitelné, protože do padesáti lidí (nezbytných účastníků a organizátorů) na utkání se takto nemohl vejít. Východisko se však našlo. Bude se nakonec hrát, ale zcela bez diváků.

Reklama

Související témata:
Igor Matovič
  2 : 0 Třinec - České Budějovice 2 : 0 dohráno
20240328T17 : 00:00+0100
Třinec vs. České Budějovice
Třinec vs. České Budějovice
Třinec
České Budějovice
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NHL

Nečas gólem přispěl k výhře Caroliny, Kämpf zapsal asistenci

Hokejisté Caroliny dokázali ve čtvrtečním zápase NHL porazit Detroit na svém ledě 4:0. Jednou brankou se na výhře Hurricanes podílel i český forvard Martin Nečas. Jednu asistenci si připsal útočník David Kämpf, jenž pomohl Torontu k vítězství 5:1 nad Washingtonem.
NačítámNačíst další články