Hlavní obsah

Zkusí počkat na diváky. Organizátoři tradičního závodu našli sváteční termín

Praha

Bez publika jet nechtějí, pro tradiční plochodrážní Tomíčkův memoriál pořadatelé proto hledají jiný termín než původně stanovený 5. říjen. Vypadá to, že by se mohlo jet ve sváteční den - ve středu 28. října.

Foto: Sport.cz

Stadion na pražské Markétě, kde by se měl jet Tomíčkův memoriál netradičně 28. října.

Článek

Závod přišel o diváky po čerstvě stanovených opatřeních proti šíření koronaviru, I letos se v Praze na Markétě mělo jet v souladu s tradicí v pondělí hned po pardubické Zlaté přilbě, na kterou nejtvrdší restrikce s nulovou diváckou návštěvou ještě nedopadnou. Praha je ovšem nucena ustoupit.

„Zatím jsme stanovili náhradní termín na 28. října. V nejbližších dnech to bude ještě potvrzeno, protože hledání nového termínu není jednoduché, jelikož vyhlášená opatření se mění ze dne na den," uvedli organizátoři, kteří jsou ale na podobné zvraty zvyklí. Loni o termínu závodu museli rozhodovat během pár hodin, protože na stadionu probíhala rozsáhlá rekonstrukce. Letos v komplikované koronavirové době stihli připravit dva závody Grand Prix.

Teď nechtějí přerušit nepřetržitou sérií závodů pořádaných na počest bývalého reprezentanta. Jet se má po dvaapadesáté. Pořadatelé zjevně zkoušejí počkat na diváky. Nařízená opatření mají trvat od pondělí dva týdny. Zatím.

Vstupenky zakoupené na pondělí 5. října zůstávají v platnosti i na dosud nepotvrzený náhradní termín.

Reklama

Související témata: