Hlavní obsah

Hokejisté extraligového Litvínova budou v karanténě do pondělí

Litvínov

Hokejisté extraligového Litvínova budou v karanténě do pondělí 5. října. Pozitivně testována na covid-19 byla v minulém týdnu více než polovina hráčského kádru i část realizačního týmu. Na klubovém webu to uvedl lékař Severočechů Petr Myšák.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Hokejisté Litvínova, ilustrační foto.

Článek

"Domnívám se, že vlastní číslo není důležité. Pro informování našich fanoušků mohu sdělit, že pozitivně testovaných byla více než polovina hráčů a realizačního týmu," uvedl Myšák a dodal, že pozitivně testovaný hráč automaticky neznamená nemocný.

"Z pozitivity nám jako klubu plynou jistá opatření a povinnosti vzhledem k současné platné legislativě, o které si můžeme sice myslet své, ale musíme je bez výjimek respektovat. Viry tady byly, jsou a budou," podotkl klubový lékař.

Hráči, kteří měli test negativní, jsou sice v karanténě, ale již se individuálně připravují pod dohledem trenérů. "Karanténa je nařízená do 5. října. Poté tým zahájí opět společnou přípravu. Kdy bude tým schopný nastoupit k utkání, to je otázka spíše na sportovní úsek," řekl Myšák.

Litvínov zatím odehrál jen dva extraligové zápasy, doma prohrál s Třincem a Hradcem Králové. Aktuálně má odložená utkání až do 8. října, kdy se podle původního rozpisu měl utkat s Pardubicemi, které jsou nyní navíc také v karanténě. Teoreticky prvním zápasem po pauze by měl být duel 9. kola proti Spartě, který je na programu v neděli 11. října.

Reklama

Související témata:
  Pardubice - Třinec dnes 18 : 00
20240416T18 : 00:00+0200
Pardubice vs. Třinec
Pardubice vs. Třinec
Pardubice
Třinec