Hlavní obsah

Stuttgart - Leverkusen 1:1Radost i bolest! Schick dal za Leverkusen první bundesligový gól, pak se zranil

Berlín

Reprezentační útočník Patrik Schick poprvé skóroval za Leverkusen v německé fotbalové lize, ale zápas ve Stuttgartu (1:1) kvůli zranění nedohrál a střídal už v 19. minutě. Soupeř pražské Slavie ve skupině Evropské ligy remizoval i ve třetím kole nové bundesligové sezony.

Foto: Tom Weller, ČTK/AP

Reprezentační útočník Patrik Schick poprvé skóroval za Leverkusen v německé fotbalové lize, ale zápas ve Stuttgartu (1:1) kvůli zranění nedohrál a střídal už v 19. minutě.

Článek
Fotogalerie

Hosté ve Stuttgartu v sedmé minutě nakrátko rozehráli roh, Florian Wirtz našel v šestnáctce Schicka a ten se prosadil hlavou. Čtyřiadvacetiletý útočník po přestupu z AS Řím za Leverkusen vstřelil druhý soutěžní gól ve čtvrtém zápase.

Dvanáct minut po vedoucí trefě ale Schick kvůli zranění stehna musel vystřídat a pravděpodobně přijde o říjnové zápasy národního týmu na Kypru, v Izraeli a ve Skotsku. Bayer vedení neudržel a čtvrt hodiny před koncem srovnal Saša Kalajdzic.

Foto: Weller Tom, ČTK

Zraněný útočník Leverkusenu Patrik Schick po vystřídání během duelu s VfB Stuttgart.

"U Schicka to vypadá na svalové zranění. Bude mimo několik týdnů," uvedl trenér Leverkusenu Peter Bosz na tiskové konferenci.

Hoffenheim s obráncem Pavlem Kadeřábkem ztratil náskok ve Frankfurtu a prohrál 1:2. Protivník Liberce ve skupině Evropské ligy poprvé v ligové sezoně zaváhal, v minulém kole nečekaně porazil mistrovský Bayern Mnichov 4:1. Hosty poslal do vedení nejlepší střelec soutěže Andrej Kramarič svým šestým gólem v ročníku. Krátce po pauze odpověděl Daiči Kamada a obrat dokonal v 71. minutě Bas Dost.

Brémy, za které nastoupili brankář Jiří Pavlenka a obránce Theodor Gebre Selassie, doma zdolaly Bielefeld 1:0 a připsaly si druhou bundesligovou výhru v sezoně. Hostující nováček poprvé po návratu mezi elitu nebodoval. Zápas rozhodl ve 27. minutě Leonardo Bittencourt.

Dortmund po dvou soutěžních porážkách po sobě zabral a doma deklasoval Freiburg 4:0. Dva góly Borussie vstřelil Erling Haaland, jednou se trefili Emre Can a střídající Felix Passlack. Třemi asistencemi se blýskl sedmnáctiletý Giovanni Reyna, jednu branku připravil i Haaland.

Lipsko dalším výsledkem 4:0 rozstřílelo trápící se Schalke a poskočilo do čela neúplné tabulky. Domácí poslal do vedení po půl hodině hry vlastní brankou Can Bozdogan, ještě do přestávky zvýšili Angeliňo a Willi Orban a debakl mužstva z Gelsenkirchenu dokonal v 80. minutě Marcel Halstenberg proměněnou penaltou. Schalke je po třech porážkách poslední s hrozivým skóre 1:15.

Německá fotbalová liga - 3. kolo:
Brémy - Bielefeld 1:0 (27. Bittencourt)
Dortmund - Freiburg 4:0 (31. a 66. Haaland, 47. Can, 90.+2 Passlack)
Frankfurt - Hoffenheim 2:1 (54. Kamada, 71. Dost - 18. Kramarič)
Kolín nad Rýnem - Mönchengladbach 1:3 (84. Rexhbecaj - 14. Plea, 16. Lainer, 56. Stindl z pen.)
Stuttgart - Leverkusen 1:1 (76. Kalajdzic - 7. Schick),
Lipsko - Schalke 4:0 (31. vlastní Bozdogan, 35. Angeliňo, 45.+2 Orban, 80. Halstenberg z pen.).

Reklama

Související témata: