Hlavní obsah

Víc gólů než Zlatan? Teď musíš slib splnit, dobírá si trenér Juliše

Praha

Prakticky od začátku utkání hrál s bolavou nohou. Přesto si pojistil první místo v tabulce ligových střelců. Kanonýr Lukáš Juliš vstřelil v šestém kole šestý podzimní gól, fotbalová Sparta se štěstím porazila Jablonec 2:1 a udržela si v čele tabulky plný bodový zisk. „Máme, co jsme chtěli. Jsme spokojení,“ libuje si pětadvacetiletý útočník.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Fotbalisté Sparty Praha Adam Hložek a Lukáš Juliš oslavují gól...

Článek
Fotogalerie

Odvážný chlapec. Páteční los skupin Evropské ligy poslal na Letnou trojlístek Celtic, AC Milán a Lille. Lukáš Juliš proto v rozhovoru pro klubovou televizi dostal otázku, jestli dá ve skupině víc gólů on, nebo hvězdný Zlatan Ibrahimovic.

„Já!" složil útočník smělý slib.

„Jsme rádi, že má střeleckou formu. Četl jsem jeho rozhovor a popovídal si s ním. Říkal jsem mu, že jsem na něj zvědavý, až přijedou soupeři v Evropské lize. Je dobře, že má sebevědomí, ale teď musí slib splnit," uculuje se trenér Václav Kotal.

Aktuálně nejlepší střelec české ligy otevřel skóre, přitom od sedmé minuty duelu s Jabloncem hrál s bolestmi.

„Mám přejetou a hodně oteklou nohu, pojedu na rentgen. Ale bude to snad dobré. Už mám zkušenosti se zlomeninami, noha teď tolik nebolí. Takže myslím, že to bude v pohodě," říká Juliš v rozhovoru pro klubovou televizi.

Díky gólmanovi, že výhru vyčapal

V 56. minutě si kvůli zranění řekl o střídání.

„První poločas byl top, hráli jsme dobře. Ve druhé půli se utkání trochu zdramatizovalo. Vedení 2:0 je nevyzpytatelné. Když nepřidáme třetí gól, oni začnou hrát. Dostaneme gól a pak se takhle klepeme," kaboní se Juliš.

Neskrývá, že po vystřídání zbytek zápasu na lávce protrpěl. „Strašné, tohle nedávám. Vlastně první utkání, kdy jsem střídal a bylo v závěru jen o gól. Většinou jsme vedli o dva, o tři. Musíme poděkovat Milanovi, že to tak vyčapal," chválí Juliš brankáře Heču.

Sparta ještě neztratila ani bod. Hned po reprezentační pauze ovšem nastoupí v Plzni.

„Myslím, že do zápasu půjdeme v klidu. Kluci nyní odjíždějí na sraz nároďáku, tak hlavně aby se jim nic nestalo a přijeli zdraví. Budeme připravení," věří Juliš.

Reklama