Hlavní obsah

Arsenal dohání bída, výpověď dostal i maskot. Özil ale bere 10 milionů týdně, i když nehraje

Na londýnský Arsenal tvrdě dopadají ekonomické důsledky koronavirové pandemie. Krácení nákladů odskákal dokonce i dlouholetý maskot Gunnersaurs, jehož představitele Jerryho Quye klub podle serveru The Athletic propustil.

Foto: Laurence Griffiths, Reuters

Arsenal neprožívá lehké časy.

Článek

Quy je přitom obrovský srdcař. V převleku maskota podporuje klub už od roku 1993, tedy od samotného vzniku Gunnersaurse. Kvůli podpoře týmu na zápasu si třeba nechal ujít i bratrovu svatbu.

Vedení Gunners už v srpnu oznámilo, že propustí 55 zaměstnanců. Není žádným tajemstvím, že Kanonýři jsou na penězích ze vstupného od platících diváků o dost finančně závislejší než jejich konkurenti a doba bez fanoušků na tribunách je tak pro ně mimořádně bolestná.

I když zřejmě není ještě tak zle, protože podle ostrovních médií třeba uvadající hvězda Mesut Özil dál vydělává 350 tisíc liber (tedy cca 10,5 milionů korun) týdně, přestože u kouče Mikela Artety zatím nemá důvěru. V této sezoně německý internacionál neodehrál v dresu Arsenal ani minutu.

Nové zajímavé kontrakty dostali třeba Pierre-Emerick Aubameyang (250 tisíc liber týdně) a také nová posila Willian (220 tisíc liber týdně).

Pozice Jerryho Quye v roli maskota nicméně nebyla na plný úvazek, a tudíž se do kvóty 55 vyhozených zaměstnanců nepočítá. V ní se naopak ocitl třeba známý hráčský skaut Francis Cagigao, jenž mimo jiné pro klub objevil Cesca Fabregase. Z pozic kvůli šetření odchází také šéf skautingu pro Velkou Británii Peter Clark i jeho kolega Brian McDermott.

Arsenal také nejspíš čeká hráčský exodus. Blízko odchodu do Herthy Berlín má Matteo Guendouzi, Lucas Torreira by měl zamířit do Atlética Madrid, Sead Kolasinac by mohl zamířit do Leverkusenu a o Shkodrana Mustafiho se Sokratisem je zájem z italských klubů.

Reklama